Jeroens New York style quiche

54
Gemiddeld
Jeroens New York style quiche

Bereidingswijze

2 uur kooktijd
3 uur en 30 minuten totale tijd

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, eieren, zout gedroogde oregano, paprikapoeder en chilivlokken. Kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm ermee. Snijd het overige deeg van de rand. Prik de bodem in met een vork.

Gekaramelliseerde uien
Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen van 0,5 centimeter dik. Verwarm de roomboter met olijfolie in een brede pan. Voeg de uien toe en blus af met een scheutje ahornsiroop. Bak de uien circa 20 minuten op laag vuur. Blijf regelmatig roeren tot de uien goudbruin zijn en beginnen te karamelliseren. Laat de uien afkoelen.

Vulling
Verhit een pan op het vuur en bak op laag vuur de bacon uit. Voeg de spinazie toe en fruit kort. Laat de spinazie met de bacon uitlekken met behulp van een zeef.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de eieren met de roomkaas. Voeg de spinazie, bacon en uien toe. Snijd het zuurdesembrood in blokjes. Verdeel het brood over de bodem van de taart. Schep het roomkaasmengel erop, bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en bak in circa 45 minuten goudbruin en gaar in de oven. 

Ingredienten

1
Porties

Deeg

  • 300 g bloem
  • 150 g boter
  • 2 eieren
  • 1 mespuntje zout
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl chilivlokken

Gekaramelliseerde uien

  • 4 witte uien
  • 2 el boter
  • 4 el olijfolie
  • 1 scheutje ahornsiroop

Vulling

  • 400 g bladspinazie
  • 50 g baconblokjes
  • 300 g roomkaas
  • 6 eieren
  • 2 plakken zuurdesembrood
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • plasticfolie
  • gekartelde taartvorm van ca 28 cm doorsnede
  • zeef
Jeroens New York style quiche
Geef je waardering
54