Jerk Chicken
-
Was de kip in een pan met koud water en azijn. Spoel goed af. Doe de kip in een grote kom.
-
Rasp de gember en doe samen met de bosui, knoflook, chilipeper, limoensap, sojasaus, bruine suiker, kaneelpoeder, nootmuskaatpoeder en kruidnagelpoeder in een keukenmachine of blender en mix tot een fijne marinade.
-
Doe dit mengsel bij de kip in de kom en hussel alles door elkaar zodat elk stukje kip goed gemarineerd is. Laat het minimaal 24 uur in de koelkast marineren.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C. Pak een bakplaat en doe hier aluminiumfolie op met de glanzende kant naar boven.
-
Leg de kippendijen met het vel naar boven op de plaat. Lepel de resterende marinade eroverheen. Bak de kip voor 45 tot 50 minuten in de oven.
Roasted Potatoes
-
Verwarm je oven of airfryer voor op 220 °C.
-
Was de aardappels en snijd 6-8 dikke frieten per aardappel.
-
Dep de aardappels goed droog en doe ze in een kom. Voeg de olie en alle kruiden toe. Meng goed door totdat de frieten bedekt zijn.
-
Doe de aardappels op een bakplaat en plaats het in het midden van je oven. Rooster 40 tot 45 minuten in de oven of 25 minuten in de airfryer. Hussel halverwege even om.
Gestoomde broccoli
-
Pers de knoflook en verhit boter in een pan. Bak de knoflook en zwarte peper kort aan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook.
-
Snijd de broccoli in roosjes en eventueel door de helft. Schil de stronk en snijd in blokjes. Voeg de broccoli toe aan de pan. Stoom de broccoli in 5 minuten beetgaar.
Meld je aan en praat mee