De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Jerk Chicken

Zelf jerk chicken maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste zelfgemaakte jerk chicken in het programma Shirma's Soul Food.

1440 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Jerk Chicken

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Vandaag maak ik een heerlijk kipgerecht, Jerk Chicken. Dit is een typisch Jamaicaans gerecht met kip met heerlijke kruiden. Ik maak dit gerecht in de oven, maar je kan jerk chicken ook roosteren op de BBQ."

Meer gerechten van Shirma uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Jerk Chicken

  1. Was de kip in een pan met koud water en azijn. Spoel goed af. Doe de kip in een grote kom. 

  2. Rasp de gember en doe samen met de bosui, knoflook, chilipeper, limoensap, sojasaus, bruine suiker, kaneelpoeder, nootmuskaatpoeder en kruidnagelpoeder in een keukenmachine of blender en mix tot een fijne marinade. 

  3. Doe dit mengsel bij de kip in de kom en hussel alles door elkaar zodat elk stukje kip goed gemarineerd is. Laat het minimaal 24 uur in de koelkast marineren. 

  4. Verwarm de oven voor op 190 °C. Pak een bakplaat en doe hier aluminiumfolie op met de glanzende kant naar boven.  

  5. Leg de kippendijen met het vel naar boven op de plaat. Lepel de resterende marinade eroverheen. Bak de kip voor 45 tot 50 minuten in de oven.  

Roasted Potatoes

  1. Verwarm je oven of airfryer voor op 220 °C.

  2. Was de aardappels en snijd 6-8 dikke frieten per aardappel. 

  3. Dep de aardappels goed droog en doe ze in een kom. Voeg de olie en alle kruiden toe. Meng goed door totdat de frieten bedekt zijn. 

  4. Doe de aardappels op een bakplaat en plaats het in het midden van je oven. Rooster 40 tot 45 minuten in de oven of 25 minuten in de airfryer. Hussel halverwege even om. 

Gestoomde broccoli

  1. Pers de knoflook en verhit boter in een pan. Bak de knoflook en zwarte peper kort aan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook.

  2. Snijd de broccoli in roosjes en eventueel door de helft. Schil de stronk en snijd in blokjes. Voeg de broccoli toe aan de pan. Stoom de broccoli in 5 minuten beetgaar. 

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Hoe maak je jerk chicken?

“Ik maak jerk chicken door eerst een marinade te maken van bosui, knoflook, chilipeper, limoensap, sojasaus, bruine suiker, kaneelpoeder, nootmuskaatpoeder en kruidnagelpoeder. Hiermee marineer ik de kippenbouten voor 24 uur. Daarna bak ik ze voor 45 tot 50 minuten gaar in de oven. Maar je kan de jerk chicken ook roosteren op de BBQ!” 

Wat eet je met jerk chicken?

“Ik eet jerk chicken het liefst met lekkere krokante roasted potatoes. Deze bak ik in de oven of airfryer. Ook mijn gestoomde broccoli is een perfecte match met jerk chicken. Dit bijgerecht is zo simpel die mag je gewoon bijna niet overslaan.” 

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.