Japies kruimelkoeken

13
Makkelijk
Japies kruimelkoeken

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
50 minuten totale tijd

Krokante pindakaaskruimels
Meng de bloem met de lichtbruine suiker, pindakaas en de boter. Kneed goed door elkaar en wrijf tot kruimels.

Cake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Roer de pindakaas met de boter smeuïg in de mixer. Voeg de lichtbruine suiker toe. Voeg één voor één de eieren toe. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg het bloemmengsel, de melk en een beetje zout toe en meng tot een glad beslag. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm. Verdeel de jam over het beslag en verkruimel daarover de pindakaaskruimels. Bak de koek in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Snijd de koek na het afkoelen in stukken. Bestrooi met poedersuiker.

Ingredienten

20
Porties

Krokante pindakaaskruimels

  • 110 g bloem
  • 135 g lichtbruine suiker
  • 135 g pindakaas
  • 2 el boter

Cake

  • 90 g pindakaas
  • 2 el boter
  • 120 g lichtbruine suiker
  • 2 eieren
  • 180 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 180 ml melk
  • zout
  • 150 g bosvruchtenjam

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • bakvorm van 21x21 cm
  • bakpapier
  • poedersuiker om te bestrooien
Japies kruimelkoeken
Geef je waardering
13