Japanse stijl gevulde pijlinktvis

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Dashi bouillon
Breng het water met de kombu aan de kook en haal de kombu net voor het koken uit de pan. Voeg de bonito vlokken toe en wacht tot ze naar de bodem gezonken zijn. Schenk de dashi voorzichtig door een zeef.

Rijstkookvocht
Breng de dashi, sake en mirin op hoog vuur aan de kook. Voeg sojasaus en zeezout toe en laat het vocht afkoelen.

Pijlinktvis
Maak de pijlinktvisjes schoon, spoel de lijfjes schoon en verwijder maar bewaar de tentakels. Schil en snijd de wortel en shiitakes in kleine blokjes. Schenk de dashi in een pan over de rijst, wortel, shiitakes en de tentakels. Breng aan de kook en kook op laag vuur circa 5 minuten. Zet het vuur uit en laat de pan circa 15 minuten staan. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de inktvislijfjes circa 1 minuut. Haal ze uit de pan en dep ze droog. Verwarm de grill of grillpan voor. Vul de inktvislijfjes met de rijst en groentevulling en grill de inktvis om en om. Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar. Serveer de inktvis met de overgebleven rijst, broccoli en de tentakels en garneer met Limon Cress.

Ingredienten

4
Personen

Dashi bouillon

  • 10 g kombu
  • 1 l water
  • 30 g gedroogde bonitovlokken

Rijstkookvocht

  • 600 ml dashi
  • 1.5 tl saké
  • 1 el mirin
  • 1.5 el lichte sojasaus

Pijlinktvis

  • 320 g kortkorrels witte rijst
  • 6 pijlinktvisjes
  • 3 l water
  • 1 el zeezout
  • 3 shii-takes
  • 100 g wortel
  • 1 limoen
  • 1 broccoli
  • Limon Cress
Geef je waardering
0