De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Jalebi in rozenwater

Meng de saffraan met het warme water. Breng, voor de siroop, in een pan de suiker met het water en rozenwater aan de kook en laat circa 5 minuten op laag vuur inkoken.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Jalebi in rozenwater

Bereidingswijze

Bereiding

Meng de saffraan met het warme water. Breng, voor de siroop, in een pan de suiker met het water en rozenwater aan de kook en laat circa 5 minuten op laag vuur inkoken.

Zeef de bloem en het bakpoeder, giet er het saffraanwater op en meng tot een glad beslag (dik genoeg om te spuiten). Doe het beslag over in een spuitzak.

Laat het beslag 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm een pan met zonnebloemolie tot 170 °C. Spuit krullen van het beslag in het frituurvet en laat ze in ongeveer 1,5 minuut per kant krokant bakken. Haal de jalebi’s uit de olie en leg ze in de warme siroop. Laat de jalebi’s 2 minuten in de siroop weken, schep ze in een zeef en laat uitlekken.

Serveren

Rangschik de jalebi’s op een mooi bord. Bestuif met poedersuiker.

TIP

Maak het beslag evt. een dag van te voren.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.