Jalebi in rozenwater

13
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
60 minuten totale tijd

Bereiding

Meng de saffraan met het warme water. Breng, voor de siroop, in een pan de suiker met het water en rozenwater aan de kook en laat circa 5 minuten op laag vuur inkoken.

Zeef de bloem en het bakpoeder, giet er het saffraanwater op en meng tot een glad beslag (dik genoeg om te spuiten). Doe het beslag over in een spuitzak.

Laat het beslag 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm een pan met zonnebloemolie tot 170 °C. Spuit krullen van het beslag in het frituurvet en laat ze in ongeveer 1,5 minuut per kant krokant bakken. Haal de jalebi’s uit de olie en leg ze in de warme siroop. Laat de jalebi’s 2 minuten in de siroop weken, schep ze in een zeef en laat uitlekken.

Serveren

Rangschik de jalebi’s op een mooi bord. Bestuif met poedersuiker.

TIP

Maak het beslag evt. een dag van te voren.

Ingredienten

4
Personen

Voor de Jalebi

  • 14 draadjes saffraan
  • 350 ml warm water
  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • poedersuiker

Voor de siroop

  • 100 g suiker
  • 100 ml water
  • 2 el rozenwater

Extra nodig

  • spuitzak met gekartelde spuitmond
  • zonnebloemolie om te frituren
Geef je waardering
13