Bereiding
Meng de saffraan met het warme water. Breng, voor de siroop, in een pan de suiker met het water en rozenwater aan de kook en laat circa 5 minuten op laag vuur inkoken.
Zeef de bloem en het bakpoeder, giet er het saffraanwater op en meng tot een glad beslag (dik genoeg om te spuiten). Doe het beslag over in een spuitzak.
Laat het beslag 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm een pan met zonnebloemolie tot 170 °C. Spuit krullen van het beslag in het frituurvet en laat ze in ongeveer 1,5 minuut per kant krokant bakken. Haal de jalebi’s uit de olie en leg ze in de warme siroop. Laat de jalebi’s 2 minuten in de siroop weken, schep ze in een zeef en laat uitlekken.
Serveren
Rangschik de jalebi’s op een mooi bord. Bestuif met poedersuiker.
TIP
Maak het beslag evt. een dag van te voren.
Meld je aan en praat mee