De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

jalebi in rozenwater

Meng de saffraan met het warme water. Breng, voor de siroop, in een pan de suiker met het water en rozenwater aan de kook en laat circa 5 minuten op laag vuur inkoken.

30 MIN
Jalebi in rozenwater

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Bereiding

Meng de saffraan met het warme water. Breng, voor de siroop, in een pan de suiker met het water en rozenwater aan de kook en laat circa 5 minuten op laag vuur inkoken.

Zeef de bloem en het bakpoeder, giet er het saffraanwater op en meng tot een glad beslag (dik genoeg om te spuiten). Doe het beslag over in een spuitzak.

Laat het beslag 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm een pan met zonnebloemolie tot 170 °C. Spuit krullen van het beslag in het frituurvet en laat ze in ongeveer 1,5 minuut per kant krokant bakken. Haal de jalebi’s uit de olie en leg ze in de warme siroop. Laat de jalebi’s 2 minuten in de siroop weken, schep ze in een zeef en laat uitlekken.

Serveren

Rangschik de jalebi’s op een mooi bord. Bestuif met poedersuiker.

TIP

Maak het beslag evt. een dag van te voren.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker