Jägerschnitzels

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Ovenfriet

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Boen en snijd de aardappels in frietvorm. Kook de aardappels circa 2 minuten. Giet af en laat uitwasemen. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een scheut olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de aardappels in circa 20 minuten goudbruin en krokant.

Saus

  • Pel en snipper de uien grof.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak circa 2 minuten.
  • Ris de tijm en voeg toe.
  • Snijd de bacon in blokjes en voeg toe.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk de rode wijn en het water erbij en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten koken.
  • Pluk en hak de peterselie en voeg toe.

Jägerschnitzels

  • Strooi de bloem op een bordje.
  • Kluts de eieren op een bordje.
  • Strooi de panko op een bordje.
  • Dep de kalfsschnitzels droog met keukenpapier.
  • Haal de kalfsschnitzels eerst door de bloem, vervolgens door de eieren en als laatste door de panko.
  • Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de kalfsschnitzels om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op een bordje met keukenpapier. Breng op smaak met een klein beetje zout.

Serveren

  • Verdeel de ovenfriet en de schnitzels over borden. Lepel de saus royaal over de schnitzels en strooi de peterselie eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Jägerschnitzels

  • 4 kalfsschnitzels
  • 800 g vastkokende aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 rode uien
  • 500 g kastanjechampignons
  • 4 takjes tijm
  • 100 g bacon
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn
  • 200 ml water
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 100 g panko

Extra nodig

  • bakpapier
  • keukenpapier
Geef je waardering
4