De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

italiaanse salami-bonenpot

20 min (voor)bereidingstijd
Italiaanse salami-bonenpot

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pasta

  • Kook de penne gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng op smaak met versgemalen peper en roer er een scheutje olijfolie extra vierge door.

Italiaanse salami-bonenpot

  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder het velletje van de salami en snijd de salami in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een brede pan en bak de salami, rode uien en de knoflook circa 5 minuten.
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots verts.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Ris en hak de kruiden fijn.
  • Voeg de kruiden, haricots verts en de cherrytomaten toe aan de salami en bak circa 5 minuten mee. Schenk de rode wijn erbij, breng aan de kook en laat circa 2 minuten koken. Schenk de passata erbij en breng aan de kook.
  • Giet de cannelinibonen af en roer de bonen erdoor. Kook circa 4 minuten en breng het geheel op smaak met versgemalen peper.

Pijnboompitten

  • Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.

Serveren

  • Verdeel de pasta over borden. Verdeel de Italiaanse salami-bonenpot over de pasta. Strooi de pijnboompitten erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker