Italiaanse salami-bonenpot

2
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Pasta

  • Kook de penne gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng op smaak met versgemalen peper en roer er een scheutje olijfolie extra vierge door.

Italiaanse salami-bonenpot

  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder het velletje van de salami en snijd de salami in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een brede pan en bak de salami, rode uien en de knoflook circa 5 minuten.
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots verts.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Ris en hak de kruiden fijn.
  • Voeg de kruiden, haricots verts en de cherrytomaten toe aan de salami en bak circa 5 minuten mee. Schenk de rode wijn erbij, breng aan de kook en laat circa 2 minuten koken. Schenk de passata erbij en breng aan de kook.
  • Giet de cannelinibonen af en roer de bonen erdoor. Kook circa 4 minuten en breng het geheel op smaak met versgemalen peper.

Pijnboompitten

  • Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.

Serveren

  • Verdeel de pasta over borden. Verdeel de Italiaanse salami-bonenpot over de pasta. Strooi de pijnboompitten erover.

Ingredienten

4
Personen

Italiaanse salami-bonenpot

  • 300 g penne
  • olijfolie extra vierge
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g salami
  • olijfolie om in te bakken
  • 250 g haricots verts
  • 250 g cherrytomaten
  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 200 ml rode wijn
  • 400 g passata
  • 400 g cannelini bonen
  • 65 g pijnboompitten
Geef je waardering
2