Pasta
- Kook de penne gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng op smaak met versgemalen peper en roer er een scheutje olijfolie extra vierge door.
Italiaanse salami-bonenpot
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verwijder het velletje van de salami en snijd de salami in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een brede pan en bak de salami, rode uien en de knoflook circa 5 minuten.
- Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots verts.
- Halveer de cherrytomaten.
- Ris en hak de kruiden fijn.
- Voeg de kruiden, haricots verts en de cherrytomaten toe aan de salami en bak circa 5 minuten mee. Schenk de rode wijn erbij, breng aan de kook en laat circa 2 minuten koken. Schenk de passata erbij en breng aan de kook.
- Giet de cannelinibonen af en roer de bonen erdoor. Kook circa 4 minuten en breng het geheel op smaak met versgemalen peper.
Pijnboompitten
- Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.
Serveren
- Verdeel de pasta over borden. Verdeel de Italiaanse salami-bonenpot over de pasta. Strooi de pijnboompitten erover.
0 reacties