- Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels en eieren.
De aardappels en eieren koken:
- Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
- Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
- Voeg circa de laatste 8 minuten de eieren toe.
- Haal de eieren uit de pan als ze gekookt zijn.
- Laat de eieren schrikken in koud water.
- Giet de aardappels af, laat ze droog stomen en vervolgens pureren.
- Voeg de melk en een scheutje olijfolie toe.
- Pel de eieren en duw ze door een draadspaan of snijd ze klein.
De stamppot:
- Verhit een scheutje olie in een pan.
- Bak de cherrytomaten in de pan, totdat ze een beetje open barsten. Voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe.
- Was en droog de rucola.
- Roer dit samen met de geitenkaas, cherrytomaten en olijven door de puree.
- Breng op smaak met peper en een scheutje olijfolie.
De kalfsoester met limoen, als laatste bakken:
- Halveer de kalfsoesters
- Plet de stukken vlees met een pan tussen plasticfolie.
- Breng het vlees op smaak met peper en zout.
- Snijd de limoen doormidden.
- Verhit een beetje olie in een pan.
- Bak de kalfsoester aan beiden kanten bruin in circa 2 minuten.
- Voeg een klontje boter toe en pers de limoen uit boven de pan.
0 reacties