Italiaanse rucolastamppot

37
Makkelijk
Italiaanse rucolastamppot

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels en eieren.

De aardappels en eieren koken:

  • Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
  • Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
  • Voeg circa de laatste 8 minuten de eieren toe.
  • Haal de eieren uit de pan als ze gekookt zijn.
  • Laat de eieren schrikken in koud water.
  • Giet de aardappels af, laat ze droog stomen en vervolgens pureren.
  • Voeg de melk en een scheutje olijfolie toe.
  • Pel de eieren en duw ze door een draadspaan of snijd ze klein.

De stamppot:

  • Verhit een scheutje olie in een pan.
  • Bak de cherrytomaten in de pan, totdat ze een beetje open barsten. Voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe.
  • Was en droog de rucola.
  • Roer dit samen met de geitenkaas, cherrytomaten en olijven door de puree.
  • Breng op smaak met peper en een scheutje olijfolie.

De kalfsoester met limoen, als laatste bakken:

  • Halveer de kalfsoesters
  • Plet de stukken vlees met een pan tussen plasticfolie.
  • Breng het vlees op smaak met peper en zout.
  • Snijd de limoen doormidden.
  • Verhit een beetje olie in een pan.
  • Bak de kalfsoester aan beiden kanten bruin in circa 2 minuten.
  • Voeg een klontje boter toe en pers de limoen uit boven de pan.

Ingredienten

4
Personen

Italiaanse rucola stamppot

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • olijfolie
  • 250 g rode cherrytomaatjes
  • 250 g gele cherrytomaatjes
  • 150 g rucola
  • 150 g geitenkaas
  • 100 g zwarte olijvenringetjes
  • 2 kalfsoesters
  • 1 limoen
  • boter
  • zout
  • versgemalen peper
Italiaanse rucolastamppot
Geef je waardering
37