• Verwarm de oven voor op 150 °C.
Kalfslappen
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan.
- Bestrooi de kalfslappen met zout en peper. Bak de kalfslappen op hoog vuur om en om goudbruin.
- Laat de kalfslappen rusten in een ovenschaal.
Tomatensaus
- Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd knoflook fijn.
- Snijd de aubergine in blokjes.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Verhit olie in de pan van de kalfslappen. Fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten op laag vuur.
- Voeg de aubergine toe en bak op hoog vuur circa 3 minuten mee.
- Roer de tomatenpuree erdoor en warm circa 1 minuut goed door.
- Voeg de tomaten en de Italiaanse kruiden toe. Laat de tomatensaus, met deksel op de pan, circa 8 minuten rustig koken.
Italiaanse ovenschotel met kalfslappen
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de mozzarella in plakken.
- Beleg de kalfslappen met de mozzarella en schenk de saus erover. Rasp de kaas erover. Bak de ovenschotel in de oven in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
- Roer een scheut olijfolie door de pasta en breng op smaak met zout en peper.
0 reacties