Italiaanse ovenschotel met kalfslappen

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

• Verwarm de oven voor op 150 °C.

Kalfslappen

  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan.
  • Bestrooi de kalfslappen met zout en peper. Bak de kalfslappen op hoog vuur om en om goudbruin.
  • Laat de kalfslappen rusten in een ovenschaal.

Tomatensaus

  • Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd knoflook fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verhit olie in de pan van de kalfslappen. Fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg de aubergine toe en bak op hoog vuur circa 3 minuten mee.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en warm circa 1 minuut goed door.
  • Voeg de tomaten en de Italiaanse kruiden toe. Laat de tomatensaus, met deksel op de pan, circa 8 minuten rustig koken.

Italiaanse ovenschotel met kalfslappen

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de mozzarella in plakken.
  • Beleg de kalfslappen met de mozzarella en schenk de saus erover. Rasp de kaas erover. Bak de ovenschotel in de oven in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
  • Roer een scheut olijfolie door de pasta en breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Kalfslappen en pasta

  • olijfolie om in te bakken
  • 4 kalfslappen à 100 g per stuk
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 125 g mozzarella
  • 300 g volkoren tagliatelle

Tomatensaus

  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 4 roma tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik gezeefde tomaten
  • 2 tl Italiaanse kruiden

Extra nodig:

  • aluminiumfolie
  • ovenschaal
Geef je waardering
1