De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

italiaanse ovenschotel met kalfslappen

30 min kooktijd
Italiaanse ovenschotel met kalfslappen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 150 °C.

Kalfslappen

  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan.
  • Bestrooi de kalfslappen met zout en peper. Bak de kalfslappen op hoog vuur om en om goudbruin.
  • Laat de kalfslappen rusten in een ovenschaal.

Tomatensaus

  • Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd knoflook fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verhit olie in de pan van de kalfslappen. Fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg de aubergine toe en bak op hoog vuur circa 3 minuten mee.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en warm circa 1 minuut goed door.
  • Voeg de tomaten en de Italiaanse kruiden toe. Laat de tomatensaus, met deksel op de pan, circa 8 minuten rustig koken.

Italiaanse ovenschotel met kalfslappen

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de mozzarella in plakken.
  • Beleg de kalfslappen met de mozzarella en schenk de saus erover. Rasp de kaas erover. Bak de ovenschotel in de oven in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
  • Roer een scheut olijfolie door de pasta en breng op smaak met zout en peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker