De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

italiaanse kalfsriblappenstoof

90 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Italiaanse kalfsriblappenstoof

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Italiaanse kalfsriblappenstoof

  • Pel en snijd de ui in parten.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Strooi de bloem op een bordje.
  • Dep de kalfsriblappen droog met keukenpapier.
  • Snijd de kalfsriblappen in grove blokjes en wentel door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf.
  • Verwarm een scheut olie in een stoofpan en bak de kalfsriblappen rondom in circa 4 minuten goudbruin. Voeg de uien en de knoflook toe en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Schenk de rode wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen. Schenk het water erbij en voeg het runderbouillonblokje, takjes tijm en de rozemarijn toe. Breng het geheel tegen de kook aan. Stoof de kalfsriblappen op middelhoog vuur in circa 90 minuten gaar. (voeg extra water toe indien het droog kookt)
  • Schil en snijd de bospenen in gelijke schuine stukken. Voeg de bospenen circa 10 minuten voor het einde toe aan de Italiaanse kalfsriblappenstoof.
  • Verwijder de takjes tijm en rozemarijn.
  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Roer de pasta en de helft van de Parmezaanse kaas door de kalfsriblappenstoof. Breng eventueel op smaak met wat zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de Italiaanse kalfsriblappenstoof over borden. Verdeel de rucola over de Italiaanse kalfsriblappenstoof en strooi de resterende Parmezaanse kaas eroverheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker