Italiaanse hamburgers met gegrilde groente

42
Makkelijk
Italiaanse hamburgers met gegrilde groente

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Hamburgers

  • Pel en snipper de ui.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de helft van de paprika in blokjes. Bewaar de andere helft om te grillen.
  • Pluk en hak de peterselie fijn. Houd een takje apart voor de salade.
  • Meng in een kom het gehakt met de ui, blokjes paprika en peterselie. Verkruimel de gorgonzola boven het gehakt en breng op smaak met ketchup, zout en peper.
  • Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm van elke portie een ovalen burger van circa 3 centimeter dikte.
  • Verhit olie in een pan en bak de hamburgers in circa 6 minuten om en om goudbruin.

Gegrilde groente

  • Snijd de andere helft van de paprika in repen.
  • Snijd de aubergine in de lengte in plakken van circa 1 centimeter dik.
  • Snijd de courgette in de lengte in plakken van circa 1 centimeter dik.
  • Bestrijk de groente met olijfolie.
  • Verwarm een grillpan en gril de groente om en om zodat ze een mooie grillstreep te hebben.

Serveren

  • Halveer de ciabatta‘s.
  • Verdeel er veldsla, paprika, aubergine, courgette en de hamburgers over.
  • Halveer de cherrytomaatjes en meng ze met de resterende veldsla en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
  • Snijd de basilicum en peterselie fijn en strooi over de salade.
  • Serveer de hamburgers met de salade.

Thema: passie voor piepers

Ingredienten

4
Personen

Italiaanse hamburgers met gegrilde groente

  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 500 g rundergehakt
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 100 g gorgonzola
  • 1 el tomatenketchup
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • 4 kleine ciabatta‘s
  • 150 g veldsla
  • 125 g cherrytomaatjes
  • 0.25 bosje basilicum
Italiaanse hamburgers met gegrilde groente
Geef je waardering
42