Italiaanse frittata

20
Makkelijk
Italiaanse frittata

Ingredienten

4
Personen

Italiaanse frittata

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 8 eieren
  • olijfolie om in te bakken
  • 12 groene asperges
  • 12 plakken parmaham
  • 50 g rucola
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Frittata

Breng een pan met water en zout aan de kook.

Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakken. Kook de aardappels in circa 6 minuten gaar.

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.

Snijd de courgette in blokjes. Hak de peterselie fijn.

Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met zout en peper en roer de peterselie en courgette erdoor.

Giet de aardappels af en laat droogstomen.

Verhit olie in een koekenpan.

Fruit de uien en knoflook tot ze glazig en bak de aardappels 5 minuten mee.

Schenk het eimengsel erover, zet het vuur laag en bak de frittata 5-10 minuten tot de onderkant goudbruin is.

Leg een deksel op de pan om de bovenkant te laten stollen en bak de fritatta nog 5 minuten.

Asperges

Breng een pan met water en zout aan de kook.

Snijd het houterige gedeelte, circa 3 centimeter, van de onderkant van de asperges.

Kook de asperges in circa 3 minuten beetgaar. Schep de asperges uit de pan en laat ze kort uitlekken op keukenpapier.

Leg op elke plak Parmaham een asperge en een pluk rucola en rol de Parmaham op.

Italiaanse frittata
Geef je waardering
20