De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Italiaanse courgette-gehaktschotel

Een heerlijke Italiaanse ovenschotel met snelle bruschetta's!

30 MIN
Italiaanse courgette-gehaktschotel
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Italiaanse courgette-gehaktschotel

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel en snipper de ui. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Meng het gehakt met ei, ketchup, ui en paprika en breng op smaak met een beetje zout een peper. Verdeel het gehakt over de bodem van een met olie ingevette ovenschaal. Snijd de courgettes in plakjes. Snijd de mozzarella in plakjes. Verdeel de plakken courgette en mozzarella dakpansgewijs over de ovenschaal. Bestrooi met Italiaanse kruiden. Schuif de ovenschotel in de oven en bak in circa 20 minuten gaar.

Snelle bruschetta’s

Snijd de tomaten in blokjes. Pluk en scheur de blaadjes basilicum. Meng de tomaten met de basilicum, rucola, scheutje olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en peper. Pel en halveer de knoflook. Wrijf de beschuiten in met knoflook. Verdeel het tomatenmengsel over de beschuiten.

Serveren

Verdeel de courgette-gehaktschotel over de borden. Serveer met de snelle bruschetta’s.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker