Bereiding
Snijd de courgettes de aubergines in dunne plakken. Besprenkel de groente met olijfolie. Verhit een grillpan en gril de groenten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Zet de groente apart en veeg de pan schoon met keukenpapier.
Meng het rundergehakt met het ei, paneermeel en 0,5 el oregano en breng op smaak met beetje zout en versgemalen peper. Vorm van het gehakt 4 stevige hamburgers. Pel de knoflook en hak de helft fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een sauspan. Fruit de knoflook met 0,5 el oregano. Blus af met de passata en voeg de suiker toe, Roer om en warm goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de mozzarella in plakken. Halveer de broodjes. Besprenkel met olijfolie. Grill de broodjes goudbruin en krokant. Wrijf een knoflookteentje over de gegrilde zijde van de broodjes.
Bestrijk de burgers met olijfolie. Bak de burgers om en om in circa 5 minuten goudbruin en rosé. • Beleg het vlees op het laatste moment met de mozzarella zodat de kaas smelt.
Serveren
Bouw de burger op het broodje met rucola en de gegrilde groenten. Leg de hamburger erop, schep een lepel saus over de mozzarella en dek af met de bovenkant van het broodje. Zet vast met een satéprikker.
0 reacties