Italiaanse aardappelsalade

6
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Aardappels koken

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de aardappels in gelijke kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes in circa 10 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Saucijsjes

  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de saucijsjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de worst in plakken.

Hazelnotenpesto

  • Rooster de hazelnoten circa 5 minuten in een droge pan.
  • Pel de knoflook.
  • Pureer de basilicum, hazelnoten, Parmezaanse kaas en olijfolie extra vierge met een staafmixer tot pesto.  
  • Breng de pesto op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Italiaanse aardappelsalade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoliroosjes in circa 2 minuten beetgaar. Giet de broccoliroosjes af en spoel ze koud.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Meng in een grote kom de aardappels, hazelnotenpesto, broccoli, cherrytomaten, rode ui en de rucola.

Serveren

  • Verdeel de Italiaanse aardappelsalade en de saucijsjes over borden.

Ingredienten

4
Personen

Italiaanse aardappelsalade

  • 800 g vastkokende aardappels
  • 1 broccoli
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 75 g rucola

Saucijsjes

  • olijfolie om in te bakken
  • 4 saucijsjes

Hazelnotenpesto

  • 65 g hazelnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bos basilicum
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 60 ml olijfolie exra vierge

Extra nodig

  • staafmixer
  • keukenpapier
Geef je waardering
6