De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

italiaanse aardappelsalade

20 MIN
Italiaanse aardappelsalade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Aardappels koken

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de aardappels in gelijke kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes in circa 10 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Saucijsjes

  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de saucijsjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de worst in plakken.

Hazelnotenpesto

  • Rooster de hazelnoten circa 5 minuten in een droge pan.
  • Pel de knoflook.
  • Pureer de basilicum, hazelnoten, Parmezaanse kaas en olijfolie extra vierge met een staafmixer tot pesto.  
  • Breng de pesto op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Italiaanse aardappelsalade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoliroosjes in circa 2 minuten beetgaar. Giet de broccoliroosjes af en spoel ze koud.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Meng in een grote kom de aardappels, hazelnotenpesto, broccoli, cherrytomaten, rode ui en de rucola.

Serveren

  • Verdeel de Italiaanse aardappelsalade en de saucijsjes over borden.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker