Italiaans belegde ciabatta

7
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Balsamicoazijnstroop

  • Breng een pan met de balsamicoazijn en de suiker aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken.
  • Schenk in een schaaltje en laat circa 20 minuten afkoelen.

 

Italiaanse belegde ciabatta

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de tomaten in plakjes. Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de mozzarella in plakjes.Pluk de basilicum.
  • Halveer de olijven.
  • Halveer de ciabatta in de lengte en beleg de beide helften met de tomaten, mozzarella, rode ui, basilicum en de olijven. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper.
  • Leg de ciabatta op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de ciabatta circa 8 minuten in de oven.  

Salade

  • Verwarm een grillpan.
  • Schaaf de courgette met de kaasschaaf in dunne lange plakken.
  • Besprenkel de courgette met olie en gril de courgette om en om circa 2 minuten.
  • Verwijder de harde nerven van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes.
  • Snijdt de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Meng in een kom de rucola, courgette, bleekselderij, zongedroogde tomaten en een scheutje olijfolie extra vergine. Breng op smaak met een beetje zout en peper.  

Serveren

  • Besprenkel de stukjes ciabatta met balsamicoazijnstroop en serveer met de salade.

Ingredienten

4
Personen

Balsamicoazijnstroop

  • 200 g balsamicoazijn
  • 100 g suiker

Italiaans belegde ciabatta

  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 3 bollen mozzarella
  • 0.5 bosje basilicum
  • 50 g pitloze zwarte olijven
  • 1 ciabatta
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 courgette
  • 5 stengels bleekselderij
  • 200 g zongedroogde tomaten
  • 75 g rucola
  • olijfolie extra vergine

Extra nodig:

  • bakpapier
  • kaasschaaf
  • grillpan
Geef je waardering
7