Involtini van groene kool met zoete aardappel-rucolapuree

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200° C.

Zoete aardappel-rucolapuree

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper, roer er een scheutje olijfolie extra vergine door en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer de rucola erdoor.

Involtini van groene kool

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de acht buitenste bladeren van de groene kool en kook circa 2 minuten in de pan met water. Snijd de rest van de groene kool in dunne repen. Haal de bladeren voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en dep eventueel droog met keukenpapier. Breng de helft van het water in een pannetje aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Verwijder het velletje van de worstjes en meng de worst met het ei, twee derde van de Parmezaanse kaas en een beetje versgemalen peper. Leg de koolbladeren uit. Schep 1 eetlepel van het worstmengsel in het midden van het blad en rol op tot een pakketje. Herhaal dit voor de resterende bladeren. Schenk de bouillon in een ovenschaal ingevet met olijfolie en leg de koolpakketjes met de naad naar beneden in de schaal. Strooi de resterende Parmezaanse kaas over de kool en verdeel de boter erover. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 15 minuten gaar. 

Kool

Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook. Snijd de resterende kool fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 1 minuut. Voeg de gesneden kool en de rest van het water toe, leg de deksel op de pan en laat circa 15 minuten koken.

Ingredienten

4
Personen

Zoete aardappel-rucolapuree

  • 4 zoete aardappels
  • olijfolie extra vergine
  • 75 g rucola

Involtini van groene kool

  • 1 groene kool
  • 200 ml water
  • 0.25 bouillonblokje
  • 2 varkensworstjes
  • 1 ei
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie om in te bakken
  • 50 g boter
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook

Extra nodig

  • pureestamper
  • keukenpapier
  • ovenschaal
Geef je waardering
0