Involtini di cavolo con ricotta (savooikoolrolletjes met ricotta)

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Tomatensaus
Pel en hak de knoflook fijn. Breng de passata met de knoflook aan de kook in een brede braadpan. Pluk de basilicum fijn en snijd de olijven in ringen. Voeg alles toe aan de saus en laat circa 5 minuten rustig door koken. Zet het vuur uit. De saus moet later nogmaals koken.

Koolrolletjes
Pluk de bladeren van de savooikool en blancheer ze 4 minuten. Spoel direct koud met water. Laat de bladeren tussen twee theedoeken drogen. Pel en snipper de sjalot. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot circa 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak circa 2 minuten.

Hak voor de vulling de noten en de Parmezaanse kaas grof. Meng de spinazie, noten, Parmezaanse kaas, balsamicoazijn en de eieren door de ricotta in een kom. Leg de koolbladeren uit en schep in het midden een flinke lepel vulling. Vouw de koolbladeren dicht door de zijkanten naar het midden te vouwen en rol het koolblad op van voor naar achter. Knoop het koolrolletje dicht met een stukje keukentouw, zodat ze tijdens het koken niet open kunnen gaan. Leg de koolrolletjes op de saus en laat nog circa 10 minuten op laag vuur sudderen met een deksel op de pan. Pluk de dragonblaadjes en strooi vlak voor het serveren over de koolrolletjes.

Ciabatta
Verhit een grillpan. Snijd de ciabatta in repen en gril in circa 6 minuten om en om krokant. Vijzel de dragon met een scheutje olijfolie. Bestrijk de ciabatta met dragonolie.

Ingredienten

4
Personen

Tomatensaus

  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml passata
  • 0.5 bos basilicum
  • 50 g pitloze zwarte olijven

Koolrolletjes

  • 1 kleine savooiekool
  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • 300 g jonge spinazie
  • 50 g walnoten
  • 50 g pecannoten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 eieren
  • 200 g ricotta

Ciabatta

  • 1 ciabatta
  • 4 takjes dragon
  • olijfolie

Extra nodig

  • keukentouw
  • vijzel
Geef je waardering
1