De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

inktvisrisotto met gamba's en witte wijnsaus

25 MIN
Inktvisrisotto met gamba's en witte wijnsaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pel en snipper de sjalot. Klop de slagroom lobbig. Pel de gamba’s, maar laat de kop eraan. Bestrooi de gamba’s met de kruiden en besprenkel ze met olijfolie. Verhit een scheut olie in de pan en fruit de sjalot. Bak de risottorijst kort mee. Blus de risotto af met de witte wijn en bouillon. Laat de risotto op laag vuur onder voortdurend roeren in circa 20 minuten garen. Breng de risotto op smaak met zout, peper, parmezaanse kaas en inktvisinkt. Spatel als laatste de lobbige room erdoor zodat je een mooie romige risotto krijgt. Bak de gamba’s op de bakplaat en zet ze rechtop in de risotto. Garneer met een takje peterselie.

Tip: Ras el hanout is een oosters kruidenmengsel dat veel wordt gebruikt in de Marokkaanse keuken. Maak je eigen Ras el hanout, door paprikapoeder, kerriepoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder, nootmuskaat, chilipoeder, knoflookpoeder met elkaar te mengen.

Dit recept komt uit de aflevering over Marrakech van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker