Pel en snipper de sjalot. Klop de slagroom lobbig. Pel de gamba’s, maar laat de kop eraan. Bestrooi de gamba’s met de kruiden en besprenkel ze met olijfolie. Verhit een scheut olie in de pan en fruit de sjalot. Bak de risottorijst kort mee. Blus de risotto af met de witte wijn en bouillon. Laat de risotto op laag vuur onder voortdurend roeren in circa 20 minuten garen. Breng de risotto op smaak met zout, peper, parmezaanse kaas en inktvisinkt. Spatel als laatste de lobbige room erdoor zodat je een mooie romige risotto krijgt. Bak de gamba’s op de bakplaat en zet ze rechtop in de risotto. Garneer met een takje peterselie.
Tip: Ras el hanout is een oosters kruidenmengsel dat veel wordt gebruikt in de Marokkaanse keuken. Maak je eigen Ras el hanout, door paprikapoeder, kerriepoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder, nootmuskaat, chilipoeder, knoflookpoeder met elkaar te mengen.
Dit recept komt uit de aflevering over Marrakech van het programma The Taste of Life Travel.
Inktvisrisotto met gamba's en witte wijnsaus
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma The Taste of Life Travel
In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken.

Wat vond jij ervan?
Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties