Indische currykip (Kare ayam)

27
Gemiddeld
Indische currykip (Kare ayam)

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kip
Vijzel de kemirinoten het korianderzaad, kurkuma, venkelzaad en kummel. Pel en snipper de sjalotjes. Snijd de peper fijn. Schil en snijd de loas en gember in stukken. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de sjalotjes, gember, laos, gevijzelde specerijen en noten en kaneelstokje. Voeg de kip en de sereh toe en bak circa 8 minuten om en om. Rasp nootmuskaat, kruidnagels en een halve limoen boven de pan, voeg de peper toe en roer goed door. Blus de kip af met het sap van de limoen. Voeg suiker en kokosmelk toe en stoof de kip, met deksel op de pan, in circa 20 minuten gaar. Snijd de bieslook fijn. Serveer de kip met rijst en de rauwkostsalade en garneer met bieslook.

Rauwkostsalade
Snijd de prei in dunne reepjes en laat ze knapperig worden in ijswater. Schil en rasp de wortel en rettich op de (Japanse) mandoline en leg ze bij de prei in het water. Giet de groente af, laat ze uitlekken en breng op smaak met zout, peper, sesamolie, sesamzaadjes en een schijfje limoen.

Ingredienten

4
Personen

Kip

  • 5 kemirinoten
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl kummel
  • 6 sjalotjes
  • 1 rode peper
  • 3 cm laos
  • 3 cm gember
  • zonnebloemolie
  • 4 kippenpoten
  • 4 kippendijen
  • 1 serehstengel
  • 1 limoen
  • 1 el suiker
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 bosje bieslook

Rauwkostsalade

  • 1 prei
  • 200 g rettich
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sesamzaadjes
Indische currykip (Kare ayam)
Geef je waardering
27