De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Indisch gehaktbrood

Ben je op zoek naar een variatie op ouderwets gehaktbrood? Wat dacht je van Indisch gehaktbrood.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
indisch gehaktbrood

Een recept van

Indisch gehaktbrood, een pittige variant op ouderwets gehaktbrood. Simpel te bereiden en binnen een uur klaar in de oven. In dit recept gaan wij voor een variant met ketjap en sambal. Extra lekker met mosterd of chilisaus, sla en gefrituurde uitjes om het gerecht af te maken.

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180˚C.

Stap 2
Pers de knoflooktenen uit en versnipper de ui. Meng deze in een kom samen met het gehakt, sambal, ketjap manis, mosterd, eieren en het paneermeel. Voeg naar smaak peper en zout toe. Kneed de ingrediënten tot één geheel.

Stap 3
Snijd de chilipeper en bosui in ringen.

Stap 4
Vet een bakblik in en bekleed de binnenkant met spek. Bedek met het gehaktmengsel en druk stevig aan. Vouw het spek over het gehakt en bestrooi met de chilipeper.

Stap 5
Bak het Indisch gehaktbrood in 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en los uit het bakblik. Garneer met de gefrituurde uitjes, de bosui en eventueel de rest van de chilipeper.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.