De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

indisch gehaktbrood

Ben je op zoek naar een variatie op ouderwets gehaktbrood? Wat dacht je van Indisch gehaktbrood.

15 min voorbereidingstijd
60 min (voor)bereidingstijd
indisch gehaktbrood

Een recept van

Indisch gehaktbrood, een pittige variant op ouderwets gehaktbrood. Simpel te bereiden en binnen een uur klaar in de oven. In dit recept gaan wij voor een variant met ketjap en sambal. Extra lekker met mosterd of chilisaus, sla en gefrituurde uitjes om het gerecht af te maken.

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180˚C.

Stap 2
Pers de knoflooktenen uit en versnipper de ui. Meng deze in een kom samen met het gehakt, sambal, ketjap manis, mosterd, eieren en het paneermeel. Voeg naar smaak peper en zout toe. Kneed de ingrediënten tot één geheel.

Stap 3
Snijd de chilipeper en bosui in ringen.

Stap 4
Vet een bakblik in en bekleed de binnenkant met spek. Bedek met het gehaktmengsel en druk stevig aan. Vouw het spek over het gehakt en bestrooi met de chilipeper.

Stap 5
Bak het Indisch gehaktbrood in 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en los uit het bakblik. Garneer met de gefrituurde uitjes, de bosui en eventueel de rest van de chilipeper.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker