Indiase spitskool met kardemomrijst

7
Gemiddeld
Indiase spitskool met kardemomrijst

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Kardemomrijst

  • Breng een pan met water, een beetje zout en het kardemompoeder aan de kook.
  • Kook de rijst in het kardemomwater gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Indiase spitskool

  • Pel en snipper de uien.
  • Verhit een scheutje olie in een brede pan en fruit de uien en de kurkuma circa 2 minuten.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
  • Snijd de spitskool in de lengte door vieren. Verwijder de kern en snijd de spitskool in reepjes. Voeg de spitskool en de rode peper toe en bak in circa 6 minuten gaar. Voeg de geraspte kokos toe en bak circa 2 minuten mee. Breng het geheel op smaak met een beetje zout.

Curry-kip

  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de currypasta circa 2 minuten.
  • Voeg de kipfilet toe en bak in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Voeg de yoghurt toe en breng het geheel aan de kook. Laat circa 4 minuten koken.
  • Snijd de bosui in ringetjes. Roer de bosui erdoor en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de kardemomrijst, Indiase spitskool en de curry-kip over borden.

Ingredienten

4
Personen

Indiase spitskool met kardemomrijst

  • 2 tl kardemompoeder
  • 300 g basmatirijst
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 1 kleine spitskool
  • zonnebloemolie
  • 1 el kurkuma
  • 1 el geraspte kokos
  • 400 g kipfilet
  • 1 el rode currypasta
  • 100 ml volle yoghurt
  • 1 bosje bosui
Indiase spitskool met kardemomrijst
Geef je waardering
7