Kardemomrijst
- Breng een pan met water, een beetje zout en het kardemompoeder aan de kook.
- Kook de rijst in het kardemomwater gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Indiase spitskool
- Pel en snipper de uien.
- Verhit een scheutje olie in een brede pan en fruit de uien en de kurkuma circa 2 minuten.
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
- Snijd de spitskool in de lengte door vieren. Verwijder de kern en snijd de spitskool in reepjes. Voeg de spitskool en de rode peper toe en bak in circa 6 minuten gaar. Voeg de geraspte kokos toe en bak circa 2 minuten mee. Breng het geheel op smaak met een beetje zout.
Curry-kip
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de currypasta circa 2 minuten.
- Voeg de kipfilet toe en bak in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Voeg de yoghurt toe en breng het geheel aan de kook. Laat circa 4 minuten koken.
- Snijd de bosui in ringetjes. Roer de bosui erdoor en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de kardemomrijst, Indiase spitskool en de curry-kip over borden.
0 reacties