Indiase kipburger met mango-pompoen topping

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

35 minuten totale tijd

Mango-pompoen topping
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng de kokosmelk met het komijnpoeder en de pompoen aan de kook. Kook in circa 20 minuten gaar.
Schep de pompoen eruit. Meng het aardappelzetmeel met een beetje water en bind de kokosmelk tot yoghurtdikte.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg samen met de pompoen en de erwtjes toe aan de kokosmelk en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Indiase kipburger
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Snijd de pezen van de kippendijen en verwijder het vel. Snijd samen met de kipfilet in blokjes en maal tot grof gehakt in de keukenmachine. Snijd de lente-ui in ringen. Pluk en hak de koriander. Meng het kippengehakt met de komijnpoeder, garam masala, lente-ui, ei en het paneermeel. Kneed tot een stevig gehakt. Vorm het gehakt tot burgers. Verhit een grillpan, bestrijk de burgers met olijfolie en grill ze om en om in circa 4 minuten. Laat de burgers nog circa 15 minuten doorgaren in de oven.

Naanbrood
Verwarm een grillpan en gril de naanbroden in circa 2 minuten krokant. Pel de knoflook en wrijf het brood in. Snijd het naanbrood in de lengte door.

Serveer
Leg op één helft van het naanboord de kipburger. Schep daarover een flinke lepel mango-pompoen topping en leg daar op de andere helft van het naanbrood. Zet vast met een prikker.

 

Ingredienten

4
Personen

Mango-pompoen topping

  • 300 g pompoen
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el aardappelzetmeel
  • 1 mango
  • 100 g diepvries erwtjes

Indiase kipburger

  • 2 kippendijen zonder bot
  • 2 kipfilets
  • 1 lente-ui
  • 0.5 bosje koriander
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 el garam masala
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • olijfolie

Brood

  • 4 naanbroden

Extra nodig

  • keukenmachine
  • grillpan
  • 4 lange prikkers
Geef je waardering
2