De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

indiase kipburger met mango-pompoen topping

​​​​​​​Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng de kokosmelk met het komijnpoeder en de pompoen aan de kook. Kook in circa 20 minuten gaar.
Schep de pompoen eruit.

35 min kooktijd
Indiase kipburger met mango-pompoen topping

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Mango-pompoen topping
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng de kokosmelk met het komijnpoeder en de pompoen aan de kook. Kook in circa 20 minuten gaar.
Schep de pompoen eruit. Meng het aardappelzetmeel met een beetje water en bind de kokosmelk tot yoghurtdikte.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg samen met de pompoen en de erwtjes toe aan de kokosmelk en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Indiase kipburger
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Snijd de pezen van de kippendijen en verwijder het vel. Snijd samen met de kipfilet in blokjes en maal tot grof gehakt in de keukenmachine. Snijd de lente-ui in ringen. Pluk en hak de koriander. Meng het kippengehakt met de komijnpoeder, garam masala, lente-ui, ei en het paneermeel. Kneed tot een stevig gehakt. Vorm het gehakt tot burgers. Verhit een grillpan, bestrijk de burgers met olijfolie en grill ze om en om in circa 4 minuten. Laat de burgers nog circa 15 minuten doorgaren in de oven.

Naanbrood
Verwarm een grillpan en gril de naanbroden in circa 2 minuten krokant. Pel de knoflook en wrijf het brood in. Snijd het naanbrood in de lengte door.

Serveer
Leg op één helft van het naanboord de kipburger. Schep daarover een flinke lepel mango-pompoen topping en leg daar op de andere helft van het naanbrood. Zet vast met een prikker.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker