Schil en snijd de bospenen in plakjes. Pel en snijd de sjalotten in halve ringen.
Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de puntpaprika’s in reepjes. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpan en fruit de gesneden groente, samen met de krieltjes en de olijven circa 3 minuten. Rasp de sinaasappel (bewaar de sinaasappel voor de asperges) boven de pan en blus af met de marsala. Laat alles circa 10 minuten stoven. Snijd de zeeduivel in gelijke stukken en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de zeeduivel in de groentestoof, zorg dat de vis in de marasala ligt. Voeg de tijm toe. Leg het deksel terug op de pan, zet het vuur laag en laat circa 10 minuten stoven. Breng op smaak met een beetje zout.
Gegrilde groene asperges
Verwarm de grillpan voor. Snijd de houterige uiteindes van de asperges. Meng de asperges met een scheut olijfolie op een platte schaal. Gril de asperges circa 3 minuten.
Leg de asperges terug op de platte schaal en pers het sap van de sinaasappel erbovenuit. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Salade
Snijd de mozzarella in stukjes. Snijd de tomaten in plakjes. Scheur de basilicumblaadjes. Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom.
Serveren
Leg de asperges plat op bord en verdeel de zeeduivel over de borden. Schep de stoof erbij.
0 reacties