De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

in marsala gestoofde zeeduivel (rana pescatrice stufata al marsala)

45 min kooktijd
In marsala gestoofde zeeduivel (rana pescatrice stufata al marsala)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

In marsala gestoofde zeeduivel
Schil en snijd de bospenen in plakjes. Pel en snijd de sjalotten in halve ringen.
Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de puntpaprika’s in reepjes. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpan en fruit de gesneden groente, samen met de krieltjes en de olijven circa 3 minuten. Rasp de sinaasappel (bewaar de sinaasappel voor de asperges) boven de pan en blus af met de marsala. Laat alles circa 10 minuten stoven. Snijd de zeeduivel in gelijke stukken en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de zeeduivel in de groentestoof, zorg dat de vis in de marasala ligt. Voeg de tijm toe. Leg het deksel terug op de pan, zet het vuur laag en laat circa 10 minuten stoven. Breng op smaak met een beetje zout.

Gegrilde groene asperges
Verwarm de grillpan voor. Snijd de houterige uiteindes van de asperges. Meng de asperges met een scheut olijfolie op een platte schaal. Gril de asperges circa 3 minuten.
Leg de asperges terug op de platte schaal en pers het sap van de sinaasappel erbovenuit. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Salade
Snijd de mozzarella in stukjes. Snijd de tomaten in plakjes. Scheur de basilicumblaadjes. Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom.

Serveren
Leg de asperges plat op bord en verdeel de zeeduivel over de borden. Schep de stoof erbij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker