IJscoupe met frambozencoulis

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Snijd de citroenen doormidden en pers het sap eruit. Was de frambozen voorzichtig en verwarm de frambozen met eventueel wat water in een sauspan met de suiker. Breng voorzichtig naar het kookpunt, zet het vuur lager en laat circa 10 minuten zachtjes koken. Druk de ingekookte frambozen door een zeef in een grote kom. Voeg het citroensap toe en druk door de zeef. Meng het citroensap goed door de frambozen. Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan. Hak de biscotti in stukjes. Verdeel de frozen yoghurt of het yoghurtijs over 4 glazen, bestrooi met de stukjes biscotti en schenk daar de frambozencoulis overheen. Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en besprenkel met wat honing.

Tip: de frambozencoulis is circa 3 dagen houdbaar in de koelkast of circa een maand in de vriezer.

Ingredienten

4
Personen

Frambozencoulis

  • 2 citroenen
  • 800 g frambozen
  • 100 g suiker

IJscoupe

  • 6 biscotti
  • 4 bollen frozen yogurt of yoghurtijs
  • 30 g hazelnoten
  • 2 el honing

Extra nodig

  • citruspers
  • zeef
  • 4 coupeglazen
Geef je waardering
6