De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hutspot met marokkaanse touch

30 min kooktijd
Hutspot met Marokkaanse touch

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 190 ˚C.

Hutspot maken

  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
  • Schil en snijd de wortels in gelijke stukken
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Kook de aardappels wortels en uien met de helft van de ras el hanout en het zout, met deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.

Kippenvleugels voorbereiden

  • Meng in een hapjespan het water met chilisaus (houd een beetje apart), zout en de kruiden voor de kippenvleugels.
  • Voeg de kippenvleugels toe, breng aan de kook en gaar de kip in circa 15 minuten.

Kippenvleugels grillen

  • Leg de kippenvleugels in een ovenschaal en smeer in met olie. (bewaar het kookvocht van de kippenvleugels als jus voor een volgende keer).
  • Meng ketchup, harrisa, en de apart gehouden chilisaus en smeer de kip ermee in.
  • Bak de kippenvleugels in de oven in circa 5 minuten goudbruin.

Hutspot pureren

  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Giet de hutspot af en stoom de hutspot droog.
  • Stamp met een pureestamper tot een smeuïge massa.
  • Roer de bladselderij erdoor en breng op smaak met de resterende ras el hanout.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker