• Verwarm de oven voor op 190 ˚C.
Hutspot maken
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
- Schil en snijd de wortels in gelijke stukken
- Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Kook de aardappels wortels en uien met de helft van de ras el hanout en het zout, met deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
Kippenvleugels voorbereiden
- Meng in een hapjespan het water met chilisaus (houd een beetje apart), zout en de kruiden voor de kippenvleugels.
- Voeg de kippenvleugels toe, breng aan de kook en gaar de kip in circa 15 minuten.
Kippenvleugels grillen
- Leg de kippenvleugels in een ovenschaal en smeer in met olie. (bewaar het kookvocht van de kippenvleugels als jus voor een volgende keer).
- Meng ketchup, harrisa, en de apart gehouden chilisaus en smeer de kip ermee in.
- Bak de kippenvleugels in de oven in circa 5 minuten goudbruin.
Hutspot pureren
- Pluk en snijd de peterselie fijn.
- Giet de hutspot af en stoom de hutspot droog.
- Stamp met een pureestamper tot een smeuïge massa.
- Roer de bladselderij erdoor en breng op smaak met de resterende ras el hanout.
0 reacties