Mounir Toub

Ingredienten

4
Personen

Hutspot en kippenvleugels

  • 800 g kruimige aardappel
  • 2 winterwortels
  • 2 uien
  • 3 tl ras el hanout
  • 1 tl zout
  • 2 l kokend water
  • 500 ml chilisaus
  • 16 kippenvleugels
  • olijfolie
  • 3 el boter
  • 2 el ketchup
  • 1 tl harissa
  • 0.5 bosje bladselderij

Kruiden voor de kippenvleugeltjes

  • 3 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 tl harissa

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

• Verwarm de oven voor op 190 ˚C.

Hutspot maken

  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
  • Schil en snijd de wortels in gelijke stukken
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Kook de aardappels wortels en uien met de helft van de ras el hanout en het zout, met deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.

Kippenvleugels voorbereiden

  • Meng in een hapjespan het water met chilisaus (houd een beetje apart), zout en de kruiden voor de kippenvleugels.
  • Voeg de kippenvleugels toe, breng aan de kook en gaar de kip in circa 15 minuten.

Kippenvleugels grillen

  • Leg de kippenvleugels in een ovenschaal en smeer in met olie. (bewaar het kookvocht van de kippenvleugels als jus voor een volgende keer).
  • Meng ketchup, harrisa, en de apart gehouden chilisaus en smeer de kip ermee in.
  • Bak de kippenvleugels in de oven in circa 5 minuten goudbruin.

Hutspot pureren

  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Giet de hutspot af en stoom de hutspot droog.
  • Stamp met een pureestamper tot een smeuïge massa.
  • Roer de bladselderij erdoor en breng op smaak met de resterende ras el hanout.

Geef je waardering

33
Hutspot met Marokkaanse touch