Hutspot met boerenspies

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Breng alvast een grote pan met water en zout aan de kook voor de hutspot. Breng een tweede kleine pan met water en zout aan de kook voor de prei.

De Hutspot:
Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Schil de wortels. Snijd ze door de helft en in kleine plakken van circa halve centimeter dik. Pel de uien, halveer en snijd in grove stukken. Voeg de aardappels, wortels en uien toe aan het kokend water. Voeg het bouillonblokje toe. Roer door elkaar. Leg de deksel op de pan en kook het geheel in circa 20 minuten gaar.

De Boerenspies: 
Snijd de prei in ringen van circa 1 cm dik. Kook de prei zacht in circa 1 minuut. Gieten af en laat afkoelen. Prik de worstjes aan de satéprikkers afgewisseld met spek, prei en tomaten. Het plakje spek kan er tussen gevlochten worden, of snijd ze in vieren. Bestrijk de spiezen met olie. Verwarm een grillpan bak de spiezen in circa 10 minuten gaar.

Vervolg Hutspot:
Aardappels, wortels en uien afgieten. Bewaar wat kookvocht. Stamp de hutspot fijn. Voeg een beetje kookvocht toe om de stamppot extra smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Hutspot met boerenspies

  • 1.5 kg aardappels
  • 1 kg winterwortels
  • 3 uien
  • 1 bouillonblokje
  • 1 prei
  • 400 g kleine worstjes (chipolata)
  • 4 plakken gerookt spek (ca 25 g per stuk)
  • 250 g cherrytomaten
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • 4 satéprikkers
Geef je waardering
1