Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Maak de maïskolven schoon, snijd de korrels van de kolf en pureer ze in de keukenmachine. Pel en snijd de ui in ringen. Snijd de kaas in blokjes, de bosuitjes in ringen en rasp de Parmezaanse kaas.
Vet een ovenschaal in met olie. Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit de ui. Voeg de bosuitjes toe en bak circa 2 minuten mee. Roer de maïskorrels en de kaasblokjes erdoor en haal de pan van het vuur.
Roer de maïzena aan met een scheutje melk en voeg de rest van de melk toe. Schenk de melk bij de uiringen. Kluts de eieren en voeg ze samen met de helft van de Parmezaanse kaas onder constant roeren toe. Breng op smaak met nootmuskaat, anijszaad, zout en peper.
Schenk de massa in de ovenschaal en bestrooi de bovenkant met de overige Parmezaanse kaas en paneermeel. Besprenkel met olie en bak de Humita in circa 30 minuten goudbruin.
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties