Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Maak de maïskolven schoon, snijd de korrels van de kolf en pureer ze in de keukenmachine. Pel en snijd de ui in ringen. Snijd de kaas in blokjes, de bosuitjes in ringen en rasp de Parmezaanse kaas.
Vet een ovenschaal in met olie. Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit de ui. Voeg de bosuitjes toe en bak circa 2 minuten mee. Roer de maïskorrels en de kaasblokjes erdoor en haal de pan van het vuur.
Roer de maïzena aan met een scheutje melk en voeg de rest van de melk toe. Schenk de melk bij de uiringen. Kluts de eieren en voeg ze samen met de helft van de Parmezaanse kaas onder constant roeren toe. Breng op smaak met nootmuskaat, anijszaad, zout en peper.
Schenk de massa in de ovenschaal en bestrooi de bovenkant met de overige Parmezaanse kaas en paneermeel. Besprenkel met olie en bak de Humita in circa 30 minuten goudbruin.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
humita
45 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties