Hot & Sweet chicken wings met maïskolven

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Sweet marinade

  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de komijn circa 1 minuut. Voeg de balsamicoazijn en de bruine suiker toe. Breng aan de kook en laat circa 2 minuten koken.
  • Roer het balsamico-mengsel door de tomatenketchup.
  • Meng de helft van de kippenvleugels door de marinade.

Hot marinade

  • Meng in een kom het sap van de limoen, olijfolie, cayennepeper en een beetje zout.
  • Meng de resterende kippenvleugels door de marinade.

Chicken wings

  • Haal de kippenvleugels uit de marinades en verdeel elke soort over een helft van de bakplaat.
  • Bak de kippenvleugels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Maïskolven

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de bladeren van de maïskolven en kook de maïskolven in circa 20 minuten gaar.
  • Besmeer de maïskolven met de boter en breng op smaak met een beetje zout.

Bonensalade

  • Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaten in blokjes.
  • Pluk en hak de koriander fijn. Giet de zwarte bonen en kikkererwten af en spoel schoon.
  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de bonensalade en breng op smaak met een beetje zout een peper. 

Ingredienten

4
Personen

Sweet marinade

  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 el bruine suiker
  • 70 ml balsamicoazijn
  • 200 ml ketchup

Hot marinade

  • 100 ml olijfolie om in te bakken
  • 1 limoen
  • 1 el cayennepeper

Chicken wings en maïs

  • 1 kg kippenvleugels
  • 4 maïskolven
  • 1 klontje boter

Bonensalade

  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 0.5 bosje koriander
  • 400 g zwarte bonen
  • 400 g kikkererwten
  • 50 ml olijfolie extra vergine

Extra nodig:

  • bakpapier
Geef je waardering
2