Rudolph van Veen

Ingredienten

25
Personen

Koekjes

  • 250 g volkorenmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 225 ml melk
  • 275 g ongezouten pindakaas

Topping voor baasjes

  • 4 el melk
  • 12 el poedersuiker
  • 1 el cacaopoeder

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
  • botvorm uitsteker

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten
Koekjes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng het volkorenmeel met de bakpoeder. Meng de melk door de pindakaas en voeg het volkorenmeel toe. Kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank en steek er koekjes uit met een botsteker. Verdeel de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Topping voor baasjes
Meng de melk met de poedersuiker en de cacaopoeder tot een glad glazuur. Bestrijk de koekjes met het glazuur.

Tip: als je de koekjes voor je hond maakt, let er dan goed op dat er geen rauwe verse pinda’s of chocolade in de koekjes komen. Deze kunnen een allergische reactie oproepen.

Geef je waardering

77
Hondenkoekjes