De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hondel met zelfgemaakte mosterd (loempia’s met zuurkool en worst)

Week de zuurkool 30 minuten in water. Giet de zuurkool af. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook en kerriepoeder.

45 min kooktijd
Hondel met zelfgemaakte mosterd (Loempia’s met zuurkool en worst)

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Vulling

Week de zuurkool 30 minuten in water. Giet de zuurkool af. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook en kerriepoeder. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de zuurkool en mangochutney toe en roer goed door. Voeg het water toe en roer weer goed door tot het water verdampt is. Zet het vuur uit en laat het zuurkoolmengsel afkoelen (dit gaat sneller wanneer je het overschept in een brede schaal).

Hondel

Verwarm de frituur op 180 ºC.

Klop de eieren los. Leg de loempiavellen met de punt naar beneden op het aanrecht. Schep een flinke eetlepel van het zuurkoolmengsel circa 2 centimeter boven de onderste punt. Leg het worstje op de zuurkool en vouw de onderste punt over de vulling. Vouw beide zijpunten naar binnen. Smeer de randen in met ei en rol de loempia’s dicht. Wentel de loempia’s door het eimengsel en daarna door de panko. Frituur ze goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveren

Serveer de hondel met mosterd.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker