Hondel met zelfgemaakte mosterd (Loempia’s met zuurkool en worst)

6
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Vulling

Week de zuurkool 30 minuten in water. Giet de zuurkool af. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook en kerriepoeder. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de zuurkool en mangochutney toe en roer goed door. Voeg het water toe en roer weer goed door tot het water verdampt is. Zet het vuur uit en laat het zuurkoolmengsel afkoelen (dit gaat sneller wanneer je het overschept in een brede schaal).

Hondel

Verwarm de frituur op 180 ºC.

Klop de eieren los. Leg de loempiavellen met de punt naar beneden op het aanrecht. Schep een flinke eetlepel van het zuurkoolmengsel circa 2 centimeter boven de onderste punt. Leg het worstje op de zuurkool en vouw de onderste punt over de vulling. Vouw beide zijpunten naar binnen. Smeer de randen in met ei en rol de loempia’s dicht. Wentel de loempia’s door het eimengsel en daarna door de panko. Frituur ze goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveren

Serveer de hondel met mosterd.

Ingredienten

10
Porties

Vulling

  • 125 g zuurkool
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 0.5 bouillonblokje
  • 1 tl mangochutney
  • 100 ml water

Hondel

  • 6 eieren
  • 10 loempiavellen
  • 10 knakworstjes
  • 150 g panko

Serveren

  • 3 el grove mosterd

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
6