Hollandse uiensoep

26
Makkelijk

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Uiensoep

  • Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Ris de tijm.
  • Smelt boter in een grote pan en bak de uien, knoflook en tijm circa 8 minuten goudbruin op hoog vuur.  
  • Voeg de cayennepeper en balsamicoazijn toe en roer de bloem erdoor.
  • Blus af met de bouillon en laat circa 15 minuten op laag vuur koken.

Bladerdeegkorst

  • Laat het bladerdeeg licht ontdooien.  
  • Schep de soep in 4 grote koppen en laat de soep een beetje afkoelen.
  • Kluts het ei en smeer de randen van de soepkoppen in met ei. Leg het bladerdeeg op de bovenkant van de sopekommen en druk de randen luchtdicht vast.
  • Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met ei.
  • Zet de koppen op een bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Gegratineerde stokbrood

  • Snijd het stokbrood in plakken en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met geraspte kaas erover.
  • Zet ze de laatste 5 minuten van de baktijd van het bladerdeeg in de oven.

Ingredienten

4
Personen

Hollandse uiensoep

  • 4 witte uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 30 g roomboter
  • 0.5 tl cayennepeper
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 el bloem
  • 2 l kippenbouillon
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 bruin stokbrood
  • olijolie
  • 100 g geraspte oude kaas
Geef je waardering
26