De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hollandse uiensoep

40 min kooktijd
Hollandse uiensoep

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Uiensoep

  • Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Ris de tijm.
  • Smelt boter in een grote pan en bak de uien, knoflook en tijm circa 8 minuten goudbruin op hoog vuur.  
  • Voeg de cayennepeper en balsamicoazijn toe en roer de bloem erdoor.
  • Blus af met de bouillon en laat circa 15 minuten op laag vuur koken.

Bladerdeegkorst

  • Laat het bladerdeeg licht ontdooien.  
  • Schep de soep in 4 grote koppen en laat de soep een beetje afkoelen.
  • Kluts het ei en smeer de randen van de soepkoppen in met ei. Leg het bladerdeeg op de bovenkant van de sopekommen en druk de randen luchtdicht vast.
  • Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met ei.
  • Zet de koppen op een bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Gegratineerde stokbrood

  • Snijd het stokbrood in plakken en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met geraspte kaas erover.
  • Zet ze de laatste 5 minuten van de baktijd van het bladerdeeg in de oven.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker