- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Uiensoep
- Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Ris de tijm.
- Smelt boter in een grote pan en bak de uien, knoflook en tijm circa 8 minuten goudbruin op hoog vuur.
- Voeg de cayennepeper en balsamicoazijn toe en roer de bloem erdoor.
- Blus af met de bouillon en laat circa 15 minuten op laag vuur koken.
Bladerdeegkorst
- Laat het bladerdeeg licht ontdooien.
- Schep de soep in 4 grote koppen en laat de soep een beetje afkoelen.
- Kluts het ei en smeer de randen van de soepkoppen in met ei. Leg het bladerdeeg op de bovenkant van de sopekommen en druk de randen luchtdicht vast.
- Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met ei.
- Zet de koppen op een bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Gegratineerde stokbrood
- Snijd het stokbrood in plakken en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met geraspte kaas erover.
- Zet ze de laatste 5 minuten van de baktijd van het bladerdeeg in de oven.
0 reacties