Hollandse stamppot ovenschotel met achterham

18
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC

Stamppot

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Halveer de spruiten.
  • Schil en snijd de aardappels in kleine gelijke stukken. Kook de aardappels samen met de spruitjes in 8 tot 10 minuten gaar. Giet de aardappels en spruitjes af, stoom droog en pureer de aardappels met een pureestamper.
  • Schil en rasp de winterwortel.
  • Verwarm de melk in de magnetron.
  • Meng de winterpeen en de melk door de puree.
  • Breng op smaak met een scheut olijfolie en een beetje zout en peper.

Ovenschotel

  • Verdeel de stamppot over een ingevette ovenschaal, verdeel de ham erover en bestrooi met de kaas en de zilveruitjes. 
  • Bak de ovenschotel in de oven circa 10 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is. 

Luie wijvenpap

  • Verwarm de melk in een pan.
  • Verdeel de beschuiten over diepe borden, strooi hier wat suiker en een snufje kaneel over en schenk de warme melk erover.

Ingredienten

4
Personen

Hollandse stamppot ovenschotel met achterham

  • 800 g kruimige aardappelen
  • 50 ml magere melk
  • 500 g spruiten
  • 1 winterwortel
  • 200 g plakjes boerenachterham
  • 150 g geraspte kaas
  • olijfolie
  • 200 g zilveruitjes

Luie wijvenpap

  • 500 ml magere melk
  • 4 beschuiten
  • 2 el suiker
  • kaneel

Extra nodig

  • pureestamper
Geef je waardering
18