Hollandse asperges met dorade

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Asperges

Schil de asperges en verwijder de kontjes. Leg de asperges in een hapjespan en voeg zoveel koud water toe tot ze net onder staan. Voeg een klontje boter en een beetje zout toe en breng de asperges afgedekt met keukenpapier en een deksel op hoog vuur aan de kook.

Eieren koken

Breng de eieren in een steelpan met koud water aan de kook en kook ze 8 minuten.

Aardappels

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappels in parten en verdeel ze over een ovenschaal. Halveer de peper over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes. Ris en hak de tijm en rozemarijn en bestrooi de aardappels met de kruiden en de peper. Besprenkel met een scheut olijfolie, bestrooi met zout en versgemalen peper en hussel door elkaar. Verbrokkel de feta boven de aardappels en bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Vervolg asperges

Zet het vuur van de asperges uit, Haal het deksel van de pan en verwijder het keukenpapier heel voorzichtig en laat de asperges afkoelen in het vocht.

Vervolg eieren

Giet de eieren af en laat ze schrikken onder koud water. Laat ze in het water staan.

Beurre noisette

Snijd de boter in gelijke stukjes, smelt het in een steelpannetje en roer af en toe goed door met een garde. Hak de kappertjes fijn, snijd de augurk in blokjes en snijd de bieslook zo fijn mogelijk. Halveer de citroen en pers het sap van een halve citroen uit boven de boter zodra de boter lichtbruin begint te worden. Haal de pan van het vuur en meng de kappertjes, augurk en bieslook erdoor.

Pel de eieren onder water en prak in een kom fijn met een vork. Pluk en hak de peterselie en meng door de geprakte eieren.

Dorade

Snijd de visfilets met een scherp mes aan de velkant in tot op het visvlees. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de doradefilets circa 5 minuten op de velkant tot het krokant is. Draai de vis van je af om met een paletmesje en bak nog 2 minuten. Zet het vuur uit en laat de vis in de pan liggen.

Aan tafel!

Haal de asperges uit het kookvocht, dep ze droog op een schone theedoek en leg ze op borden. Verdeel de aardappels erover en leg de vis erop. Bestrooi met ei en lepel de beurre noisette eromheen.

Ingredienten

4
Personen

Hollandse asperges met dorade

  • 1 kg Hollandse asperges
  • 150 g boter
  • 6 eieren
  • 600 g vastkokende aardappels
  • 1 rode peper
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • olijfolie om in te bakken
  • 200 g feta
  • 1 bos bladpeterselie
  • 1 el kappertjes
  • 1 augurk
  • 1 bos bieslook
  • 1 citroen
  • 4 doradefilets

Klaarzetten

  • dunschiller
  • keukenpapier
  • snijplank
  • (kinder)koksmes
  • diepe hapjespan met deksel
  • 2 steelpannen
  • ovenschaal
  • vork
  • kommetje
  • garde
  • koekenpan
  • paletmesje
  • schuimspaan
  • zeef
Geef je waardering
5