Sperziebonen
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd de uiteindes van de sperziebonen en kook de sperziebonen circa 2 minuten. Spoel de sperziebonen koud.
Hollands stoofpannetje
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
- Voeg de spekblokjes en de krieltjes toe en bak circa 8 minuten.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- voeg de sperziebonen, tomaten en de witte bonen toe en warm goed door.
- Pluk en snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie door het stoofpannetje en breng op smaak met peper.
Bolpap
- Breng de melk aan de kook.
- Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in stukjes. Meng het brood door de melk. Voeg de bruine basterdsuiker en kaneel toe.
- Laat onder voortdurend roeren de melk circa 4 minuten rustig koken.
0 reacties