De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hollands stoofpannetje met trostomaten

15 min kooktijd
Hollands stoofpannetje met trostomaten

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Sperziebonen

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de uiteindes van de sperziebonen en kook de sperziebonen circa 2 minuten. Spoel de sperziebonen koud.

Hollands stoofpannetje

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de spekblokjes en de krieltjes toe en bak circa 8 minuten.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • voeg de sperziebonen, tomaten en de witte bonen toe en warm goed door.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie door het stoofpannetje en breng op smaak met peper.

Bolpap

  • Breng de melk aan de kook.
  • Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in stukjes. Meng het brood door de melk. Voeg de bruine basterdsuiker en kaneel toe.
  • Laat onder voortdurend roeren de melk circa 4 minuten rustig koken.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker