Hollands stoofpannetje met trostomaten

2
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Sperziebonen

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de uiteindes van de sperziebonen en kook de sperziebonen circa 2 minuten. Spoel de sperziebonen koud.

Hollands stoofpannetje

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de spekblokjes en de krieltjes toe en bak circa 8 minuten.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • voeg de sperziebonen, tomaten en de witte bonen toe en warm goed door.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie door het stoofpannetje en breng op smaak met peper.

Bolpap

  • Breng de melk aan de kook.
  • Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in stukjes. Meng het brood door de melk. Voeg de bruine basterdsuiker en kaneel toe.
  • Laat onder voortdurend roeren de melk circa 4 minuten rustig koken.

Ingredienten

4
Personen

Hollands stoofpannetje met trostomaten

  • 250 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 350 g voorgekookte krieltjes
  • 5 trostomaten
  • 330 g witte bonen
  • 5 takjes peterselie

Bolpap

  • 1 l melk
  • 5 sneetjes oud brood
  • 5 el bruine basterdsuiker
  • 1 el kaneel
Geef je waardering
2