De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hidde's crème caramel

Hidde de Brabander steekt de traditonele crème caramel in een tropisch jasje met deze versie met kokos, appel-limoenslush en witte-chocoladelimoencrumble.

75 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Hidde's crème caramel

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kokos crème caramel

Week de gelatine in koud water. Verwarm de kokosmelk met de room. Klop de eieren met de eidooiers en de suiker romig. Giet een beetje warme kokosroom bij de eieren. Giet dan alles terug in de pan en gaar al roerend tot 85°C. Knijp de gelatine uit en los op in de warme crème. Giet de kokoscrème in halve kokosnoten en laat opstijven in de koelkast.

Appel-limoenslush

Verwarm een deel van de appelsap met de suiker. Roer tot de suiker is oplost. Breng op smaak met de rasp van 1,5 limoen en het sap van 2 limoenen. Giet uit in een diepe vorm, vries in en roer regelmatig door met een vork tot er een slush is ontstaan.

Witte-chocoladelimoemcrumble

Rasp de de schil van de limoenen. Maal de witte chocolade tot grove kruimels. Voeg het limoenrasp toe en maal nog eens door tot de limoenrasp goed verdeeld is.

Appelkaramelsaus

Breng de 150 ml appelsap met de suiker aan de kook tot karamel. Blus af met wat extra appelsap. 

Opmaak

Snij de Granny Smidt appel in dunne plakken en vervolgens in fijne reepjes. Schep een lepel witte-chocoladelimoencrumble in het midden van het bord. Zet de kokos crème in het midden van het bord. Schep een lepel appel-limoenslush op de kokos crème en leg de appelreepjes erop.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker