Kokos crème caramel
Week de gelatine in koud water. Verwarm de kokosmelk met de room. Klop de eieren met de eidooiers en de suiker romig. Giet een beetje warme kokosroom bij de eieren. Giet dan alles terug in de pan en gaar al roerend tot 85°C. Knijp de gelatine uit en los op in de warme crème. Giet de kokoscrème in halve kokosnoten en laat opstijven in de koelkast.
Appel-limoenslush
Verwarm een deel van de appelsap met de suiker. Roer tot de suiker is oplost. Breng op smaak met de rasp van 1,5 limoen en het sap van 2 limoenen. Giet uit in een diepe vorm, vries in en roer regelmatig door met een vork tot er een slush is ontstaan.
Witte-chocoladelimoemcrumble
Rasp de de schil van de limoenen. Maal de witte chocolade tot grove kruimels. Voeg het limoenrasp toe en maal nog eens door tot de limoenrasp goed verdeeld is.
Appelkaramelsaus
Breng de 150 ml appelsap met de suiker aan de kook tot karamel. Blus af met wat extra appelsap.
Opmaak
Snij de Granny Smidt appel in dunne plakken en vervolgens in fijne reepjes. Schep een lepel witte-chocoladelimoencrumble in het midden van het bord. Zet de kokos crème in het midden van het bord. Schep een lepel appel-limoenslush op de kokos crème en leg de appelreepjes erop.
0 reacties