De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hete kip uit suriname

Verwarm de oven op 190°C. Verdeel de kip in een ovenschaal. Meng de olijfolie met het bouillonblokje en de sojasaus en schenk over de kip

60 MIN
Hete kip uit Suriname

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 190°C.

Verdeel de kip in een ovenschaal. Meng de olijfolie met het bouillonblokje en de sojasaus en schenk over de kip. Bak de kip in circa 35 minuten gaar in de oven.

Pel en snijd ui, pel en hak de knoflook. Snijd het citroengras in stukken, snijd de pepers in dunne ringetjes. Snijd de tomaat kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een hoge braadpan en fruit de ui, knoflook, citroengras en peper. Voeg de gare kip en de inhoud van de ovenschaal toe aan de braadpan. Schil en rasp de gemberwortel boven de pan. Voeg de tomaat toe. Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur laag en laat het geheel nog circa 30 minuten stoven. Verwijder het citroengras.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Blancheer de kousenband circa 4 minuten en spoel koud in water. Dep de kousenband goed droog. Verhit olie in een pan en wok de kousenband circa 3 minuten. Leg de kousenband in een diep bord en schep de kip met saus er op.

TIP: Serveer met zoete aardappelpuree. Schil en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar in ruim kokend water. Stamp fijn en voeg een beetje boter toe, melk is niet nodig.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker