Verwarm de oven op 190°C.
Verdeel de kip in een ovenschaal. Meng de olijfolie met het bouillonblokje en de sojasaus en schenk over de kip. Bak de kip in circa 35 minuten gaar in de oven.
Pel en snijd ui, pel en hak de knoflook. Snijd het citroengras in stukken, snijd de pepers in dunne ringetjes. Snijd de tomaat kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een hoge braadpan en fruit de ui, knoflook, citroengras en peper. Voeg de gare kip en de inhoud van de ovenschaal toe aan de braadpan. Schil en rasp de gemberwortel boven de pan. Voeg de tomaat toe. Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur laag en laat het geheel nog circa 30 minuten stoven. Verwijder het citroengras.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Blancheer de kousenband circa 4 minuten en spoel koud in water. Dep de kousenband goed droog. Verhit olie in een pan en wok de kousenband circa 3 minuten. Leg de kousenband in een diep bord en schep de kip met saus er op.
TIP: Serveer met zoete aardappelpuree. Schil en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar in ruim kokend water. Stamp fijn en voeg een beetje boter toe, melk is niet nodig.
Verwarm de oven op 190°C. Verdeel de kip in een ovenschaal. Meng de olijfolie met het bouillonblokje en de sojasaus en schenk over de kip
1 reactie