Week de bakkeljauw een nacht in koud water. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd fijn. Spoel de geweekte bakkeljauw af en stoom of kook de vis in circa 20 minuten gaar. Laat uitlekken en pluk de bakkeljauw. Schil de bananen, cassave en zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Doe ze in een pan en voeg water toe tot ze net onder staan en kook in circa 15 minuten gaar. Kook intussen de eieren 7 minuten. Stoom of kook de kousenband in circa 8 minuten beetgaar. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomaten en peper toe en leg de vis erop, zodat deze nog verwarmd wordt. Leg de groente en vis met saus op een schaal en serveer de gekookte eieren en kousenband erbij.
Dit recept komt uit de aflevering over Paramaribo van het programma The Taste of Life Travel.
0 reacties