Risotto
- Verwarm de bouillon.
- Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
- Snijd de stengels van de bleekselderij los, was de stengels en snijd in blokjes
- Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een pan.
- Verwijder het vel van de worst. Snijd het vlees in stukjes en voeg toe aan de pan. Zodra de worst begint te kleuren na circa 4 minuten voeg je de ui toe. Voeg de helft van de knoflook en de selderij toe en bak dit circa 5 minuten mee.
- Voeg de rijst toe. Bak de rijst circa 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn. Roer met een lepel in de pan tot de wijn is opgenomen door de rijst.
- Schep lepel voor lepel de bouillon door de rijst. Blijf roeren. Na circa 15 minuten is de risotto gaar.
- Haa de risotto van het vuur en voeg een klontje boter en de geraspte Parmezaanse kaas toe (de boter zorgt voor een romige binding).Breng op smaak met zout en peper.
Paddenstoelen
- Snijd de paddenstoelen in vieren.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Fruit de overige knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze circa 5 minuten.
- Schep de paddenstoelen over de risotto.
Rucola salade
- Maak de rucola aan met een scheutje olijfolie
- Knijp de halve citroen uit boven de salade.
- Meng door elkaar en breng op smaak met zout.
0 reacties