Herfstrisotto met paddenstoelen en worst

12
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

De risotto maken:

  • Verwarm de bouillon.
  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
  • Snijd de stengels van de bleekselderij los, was de stengels en snijd in blokjes
  • Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een pan.
  • Verwijder het vel van de worst. Snijd het vlees in stukjes en voeg toe aan de pan.
  • Zodra de worst begint te kleuren na circa 4 minuten voeg je de ui toe.
  • Voeg de helft van de knoflook en de selderij toe en bak dit circa 5 minuten mee.
  • Voeg de rijst toe. Bak de rijst circa 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn. Roer met een lepel in de pan tot de wijn is opgenomen door de rijst.
  • Schep lepel voor lepel de bouillon door de rijst. Blijf roeren. Na circa 15 minuten is de risotto gaar.
  • Neem de risotto van het vuur en voeg een klontje boter en de geraspte Parmezaanse kaas toe. (de boter zorgt voor een romige binding)
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat circa 2 minuten staan.

De paddenstoelen bakken:

  • Snijd de paddenstoelen in vieren.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
  • Fruit de overige knoflook.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak deze circa 5 minuten.
  • Schep de paddenstoelen over de risotto.

De rucola salade:

  • Maak de rucola aan met een scheutje olijfolie
  • Knijp de halve citroen uit boven de salade.
  • Meng door elkaar en breng op smaak met zout.

Thema: herfst

Ingredienten

4
Personen

Herfstrisotto met paddestoelen en worst

  • 1.5 l kippenbouillon
  • 1 ui
  • 4 teentje knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 braadworsten
  • 300 g risottorijst
  • 200 ml witte wijn
  • 1 klontje boter
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 g gemengde paddenstoelen
  • zout
  • versgemalen peper

Rucola salade

  • 75 g rucola
  • olijfolie extra vierge
  • 0.5 citroen
Geef je waardering
12