Herfstragout met broodschuitjes

10
Makkelijk
Herfstragout met broodschuitjes

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Breng 350 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.

Ragout

Wrijf de kastanjechampignons schoon en halveer ze.

Snijd de fricandeau in blokjes.

Pel en snipper de ui.

Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit de ui circa 3 minuten.

Voeg de champignons toe en bak ze circa 5 minuten.

Strooi de bloem erover en bak circa 1 minuut mee. • Schenk de helft van de bouillon erbij en roer door zodat er een dikke saus ontstaat. Roer de rest van de bouillon erbij en breng de saus aan de kook.

Voeg de gesneden fricandeau en room toe en breng al roerende opnieuw aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes koken.

Breng op smaak met zout en peper.

Hak de peterselie fijn en roer voor het serveren door de ragout.

Broodschuitjes

Snijd het stokbrood in vier stukken. Snijd de stukken stokbrood in vieren.

Pel en snijd de knoflook heel fijn en meng dit met 3 eetlepels olie. Besprenkel het brood ermee.

Bak het brood op een rooster in de oven in circa 5 minuten goudbruin. Laat het brood in de oven staan maar zet de oven uit.

Salade

Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren.

Snijd de tomaatjes in vieren. Was en droog de sla.

Schil de sinaasappel en snijd de sinaasappel in partjes.

Meng alle ingrediënten van de salade en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.

Thema: herfst

Ingredienten

4
Personen

Ragout

  • 1 bospaddenstoelen-bouillonblokje
  • 500 g kastanjechampignons
  • 300 g fricandeau
  • 1 ui
  • 6 el zonnebloemolie
  • 45 g bloem
  • 50 ml kookroom
  • zout
  • versgemalen peper
  • 0.25 bosje peterselie

Broodschuitjes

  • 1 bruin stokbrood
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie

Salade

  • 1 bosje radijs
  • olijfolie extra vierge
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 100 g gemengde sla
  • 1 sinaasappel
  • zout
  • versgemalen peper
Herfstragout met broodschuitjes
Geef je waardering
10