De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

herfstragout met broodschuitjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng 350 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Ragout: Wrijf de kastanjechampignons schoon en halveer ze. Snijd de fricandeau in blokjes. Pel en snipper de ui.
Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit de ui circa 3 minuten.

30 MIN
Herfstragout met broodschuitjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

 

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Breng 350 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.

Ragout

Wrijf de kastanjechampignons schoon en halveer ze.

Snijd de fricandeau in blokjes.

Pel en snipper de ui.

Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit de ui circa 3 minuten.

Voeg de champignons toe en bak ze circa 5 minuten.

Strooi de bloem erover en bak circa 1 minuut mee. • Schenk de helft van de bouillon erbij en roer door zodat er een dikke saus ontstaat. Roer de rest van de bouillon erbij en breng de saus aan de kook.

Voeg de gesneden fricandeau en room toe en breng al roerende opnieuw aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes koken.

Breng op smaak met zout en peper.

Hak de peterselie fijn en roer voor het serveren door de ragout.

Broodschuitjes

Snijd het stokbrood in vier stukken. Snijd de stukken stokbrood in vieren.

Pel en snijd de knoflook heel fijn en meng dit met 3 eetlepels olie. Besprenkel het brood ermee.

Bak het brood op een rooster in de oven in circa 5 minuten goudbruin. Laat het brood in de oven staan maar zet de oven uit.

Salade

Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren.

Snijd de tomaatjes in vieren. Was en droog de sla.

Schil de sinaasappel en snijd de sinaasappel in partjes.

Meng alle ingrediënten van de salade en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.

Thema: herfst

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker