De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

heilbot met chorizo-kruidenkorst van de bbq

Met dit heilbot recept van BBQStreet en de grill fries van Lamb Weston zet je een heerlijke maaltijd op tafel.

45 MIN
BBQStreet Heilbot met chorizo-kruidenkorst

Een recept van

Dit recept is Fish & chips maar dan in een culinair jasje gestoken. Bereid een heerlijk stukje heilbot op de barbecue. Met een chorizo-kruidenkorst als dé finishing touch voor je gerecht. Samen met de paprika-roomsaus en de grill fries van Lamb Weston zet je een ster-waardig recept op tafel. 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 280°C.

  2. Pof de rode paprika’s op de directe zone van de barbecue tot de schil zwartgeblakerd is. Snijd ondertussen de chorizo in kleine blokjes en bak deze langzaam uit in een skillet. Schep de blokjes eruit, doe in een schaaltje en giet het vet in een ander schaaltje. Zet apart.

  3. Bereid de grill fries volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Bestrooi de heilbot met peper en zout en besprenkel met het sap van de citroen. Laat even staan. Halveer de tomaten en bestrijk de snijkanten met wat olijfolie en grill ze direct op het rooster. Zet apart.

  5. Verlaag de temperatuur van de barbecue nu naar circa 210°C.

  6. Verwijder de korsten van het casinobrood. Rasp de limoen en citroen. Doe in de foodprocessor en draai tot kruimels. Hak de knoflook en de peterselie grof. Voeg 1 teen knoflook, de schil van de limoen en de citroen, peterselie, Parmezaanse kaas, 3 eetlepels chorizoblokjes en 5 eetlepels chorizo-olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Draai het geheel fijn en doe in een schaal of kom.

  7. Verwijderde geblakerde schil en zaadlijsten van de paprika’s en vang het sap op. Doe het paprikasap, de paprika’s, gegrilde tomaten, de rest van de knoflook en de helft van de crème fraîche en de slagroom in een blender of foodprocessor en draai tot een gladde saus. Verwarm de saus in de skillet en roer op het laatst de rest van de crème fraiche en de slagroom en het sap van een halve citroen erdoor.

  8. Leg de plakken serranoham op de indirecte zone op het barbecuerooster en leg hier de vis op.

  9. Verhoog de temperatuur van de barbecue nu naar circa 250°C en leg na 3-4 minuten de serranoham met vis op het warmhoudrooster. Verdeel dan de kruidenkorst erover. Gaar de vis zo nog circa 6-8 minuten tot een kerntemperatuur van 48-50°C.

  10. Schep wat van de paprikasaus in een bord. Haal de vis van de ham en leg deze in de saus. Breek de ham in stukjes. Garneer met peterselie, de overgebleven blokjes chorizo en de hamsnippers. Serveer de grill fries met de vis.

Steek de barbecue maar weer aan. BBQStreet is terug met een gloednieuw seizoen volop nieuwe inspiratie en tips.

BBQStreet 2023

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker