Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Meng in het kuiltje de gist, melk, boter, suiker, ei, vanillemerg en rasp van de citroenschil en kneed beetje bij beetje de bloem erdoor.
Kneed tot een soepel deeg en laat in een met bloem bestoven kom, afgedekt met plasticfolie circa 1 uur rijzen.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een plak van 40 bij 50 centimeter.
Hazelnootvulling
Maal de hazelnoten fijn.
Meng het hazelnootmeel, kaneelpoeder, suiker, ahornsiroop, water en cacaopoeder.
Bestrijk het deeg met de hazelnootvulling maar houd 5 centimeter van de bovenste rand vrij.
Kluts het ei en de eidooier en bestrijk de vrijgehouden rand met het ei.
Rol het deeg op en leg met de naad naar beneden, in een cirkel, op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak een schaar nat met koud water en maak inkepingen in de krans. Draai de ingeknipte stukjes zo dat ze dakpansgewijs op de bakplaat liggen.
Bestrijk de krans met het ei en laat circa 45 minuten rusten.
Verwarm de oven op 170 ºC.
Bak de krans in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Garneren
Rooster de hazelnoten goudbruin.
Meng de melk met ahornsiroop en poedersuiker en bestrijk de krans ermee.
Hak de hazelnoten grof en strooi ze over de krans.
90 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties