De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

hazelnoot-meringuekrans met winterfruit

Dit heerlijke dessert van Rudolph wil je maken tijdens de feestdagen. Gegarandeerd een feestje op tafel.

165 MIN
Hazelnoot-meringuekrans met winterfruit

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Kerst draait stiekem om het dessert. En met deze hazelnoot-meringuekrans met winterfruit heb je een heerlijk kerstdiner op tafel gezet. Snel bakken maar!"

Bereidingswijze

Pavlova

 1. Splits de eieren. Klop de eiwitten luchtig en voeg beetje voor beetje de suiker toe. Blijf doorkloppen totdat het eiwitschuim ‘stijve pieken’ vormt.

 2. Teken met hulp van een groot bord of de deksel van een pan een cirkel met een doorsnede van circa 30 cm op bakpapier. Draai het bakpapier om zodat de getekende cirkel niet afgeeft op het schuim 

 3. Verwarm de oven voor op 110 °C. Schep 12 hoopjes meringue in de vorm van de cirkel en maak met een lepel in elk hoopje een klein kuiltje. Droog de krans voor circa 2 uur in de oven. Plaats de krans alvast op de serveerschaal zodat hij later niet breekt en laat volledig afkoelen. 

Topping

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C en rooster de hazelnoten circa 10 minuten. Laat afkoelen. Plet met een pan of hak grof met een mes. 

 2. Klop de slagroom met de suiker en verdeel wat slagroom over elk hoopje meringue.  

 3. Snijd de mandarijn en de stervrucht in plakjes, de vijg in partjes en de dadels in reepjes. 

 4. Decoreer de pavlova met het fruit, gehakte hazelnoten en de chocolade-hulstblaadjes. Bestuif met poedersuiker. 

  Je kunt de chocolade-hulstblaadjes kopen in de winkel, maar ook zelf maken. Je hebt daarvoor hulstblaadjes en chocolade nodig. Smelt de chocolade en haal de hulstblaadjes erdoorheen. Laat uitharden. Trek daarna voorzichtig het blaadje van de chocolade. 

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker