De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hazelnoot-karameltaart

Deze heerlijke hazelnoot-karameltaart zal zeker in de smaak vallen!

210 min kooktijd
Hazelnoot-karameltaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Rasp de citroen en kneed het citroenrasp met de witte basterdsuiker, boter, bloem, bakpoeder en zout tot een deeg. Laat het deeg ingepakt in plasticfolie, circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Vet de taartvorm in, rol het deeg uit tot 5 millimeter dik en bekleed de taartvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Karamelvulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de gecondenseerde melk in het dichte blikje circa 2 à 3 uur in ruim water. Zorg ervoor dat het blik altijd onder water blijft staan. Laat het blikje vervolgens afkoelen. Je kunt dit prima een dag eerder doen. Meng de karamel met de room en de eidooiers.

Giet de vulling in de taartvorm en bak de bodem in circa 30 minuten gaar. Zet de bodem daarna circa 30 minuten in de vriezer om af te koelen.

Hazelnootganache
Breng de room aan de kook, los de chocolade erin op en roer de hazelnootpasta en de boter erdoor. Laat de ganache iets afkoelen. Schep de ganache in een spuitzak en spuit een spiraal op de bodem.

Garnering
Leg de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de hazelnoten in de oven in 12 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen en hak ze grof. Verdeel ze over de taart.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker