’s Middags voorbereiden
Brood
Snijd de korst van het brood en snijd het brood in plakken van 1 centimeter dik. Snijd er daarna rechthoeken uit van 8 centimeter lang en leg opzij voor de eindbereiding.
Mierikswortelmousse
Klop de slagroom tot yoghurt dikte. Roer er de zure room door, breng op smaak met een beetje zeezout en mierikswortel en klop indien nodig nog iets verder tot mousse dikte. Bewaar de mierikswortelmousse, afgedekt met folie, in de koelkast voor de eindbereiding.
’s Avonds afmaken
Wentelteefjes
Klop de eieren, slagroom, melk en garam masala door elkaar en voeg de rasp van een halve citroen toe. Breng op smaak met een beetje zeezout en peper uit de molen. Wentel het brood door het beslag en laat er 1 minuut in liggen zodat het beslag in het brood kan trekken.
Verhit de olie en de boter in een pan tot de boter gesmolten is en bak de wentelteefjes op laag vuur aan alle kanten goudgeel en krokant.
Witlof
Snijd de blaadjes los van de witlof. Gooi de buitenste lelijke blaadjes weg.
Opmaak bord
Leg op elk bord een warm wentelteefje. Leg er stukjes gerookte forel op met veldsla. Leg er twee blaadjes witlof naast en lepel er mierikswortelmousse in. Garneer met een bieslookspriet.
Zuid-Afrika op zijn best
|
Meld je aan en praat mee