Hartige wentelteefjes

6
Makkelijk
Hartige wentelteefjes

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

’s Middags voorbereiden

Brood
Snijd de korst van het brood en snijd het brood in plakken van 1 centimeter dik. Snijd er daarna rechthoeken uit van 8 centimeter lang en leg opzij voor de eindbereiding.

Mierikswortelmousse
Klop de slagroom tot yoghurt dikte. Roer er de zure room door, breng op smaak met een beetje zeezout en mierikswortel en klop indien nodig nog iets verder tot mousse dikte. Bewaar de mierikswortelmousse, afgedekt met folie, in de koelkast voor de eindbereiding.

’s Avonds afmaken

Wentelteefjes
Klop de eieren, slagroom, melk en garam masala door elkaar en voeg de rasp van een halve citroen toe. Breng op smaak met een beetje zeezout en peper uit de molen. Wentel het brood door het beslag en laat er 1 minuut in liggen zodat het beslag in het brood kan trekken.

Verhit de olie en de boter in een pan tot de boter gesmolten is en bak de wentelteefjes op laag vuur aan alle kanten goudgeel en krokant.

Witlof
Snijd de blaadjes los van de witlof. Gooi de buitenste lelijke blaadjes weg. 

Opmaak bord
Leg op elk bord een warm wentelteefje. Leg er stukjes gerookte forel op met veldsla. Leg er twee blaadjes witlof naast en lepel er mierikswortelmousse in. Garneer met een bieslookspriet.  

 

 
Zuid-Afrika op zijn best


Zuid-Afrika is allang niet meer het land van slobberwijnen. Hier komen ook kwaliteitswijnen vandaan.
In de afgelopen jaren heeft Zuid-Afrika zich verder ontwikkelt in de wijnbouw. Vooral de bekende klassieke rassen zijn favoriet om te gebruiken in wijnen die je zonder zorgen op tafel kunt zetten. Zuid-Afrika bezit namelijk vijf ingrediënten die ideaal zijn voor een goede wijnproductie. Je zou ze voor de wijnbouw the Big Five zou kunnen noemen.: De eeuwenoude bodem (Zuid-Afrika kende nooit een ijstijd), het klimaat, de geschoolde wijnbouwers, verbeterde politieke omstandigheden en natuurlijk de passie van de wijnmakers . Het is een ideale mix om tot grote hoogte te groeien.
Over vijf gesproken, niet gaan zitten prutsen onder de 5 euro bij de aankoop van een Zuid-Afrikaanse Chardonnay. Kijk liever of je een mooie fles kunt nemen van een paar euro meer! Die kleine extra investering zorgt ervoor dat je wel minimaal vijf keer zoveel kunt genieten!
Wij dronken bij dit gerecht een uitgebalanceerde Chardonnay, waar zoet en zuur elkaar mooi aanvullen, die rijp is maar toch terroir herbergt. En die zonder problemen ook de zoute tonen in dit gerecht aankan.
Kun je geen Zuid-Afrikaanse Chardonnay vinden? Dan hebben we te maken met een klein wonder want dit is nou typisch een wijn die tegenwoordig goed verkrijgbaar is in Nederland, zeker in de wijnspeciaalzaak en goed gesorteerde slijterij.

door Corria Houthuizen

 

 

Ingredienten

4
Personen

Hartig wentelteefje

  • 0.5 ongesneden oud wit casinobrood
  • 2 eieren
  • 50 ml slagroom
  • 50 ml volle melk
  • 1 tl garam masala
  • 1 citroen
  • 1 el roomboter
  • 2 el olijfolie

Mierikswortelmousse

  • 100 ml slagroom
  • 100 g zure room
  • 1 el mierikswortelpuree

Opmaak bord

  • 4 gerookte forelfilets
  • 1 stronkje witlof
  • 75 g veldsla
  • 4 sprietjes bieslook

Extra nodig

  • rasp
Hartige wentelteefjes
Geef je waardering
6