De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartige rogge-clafoutis

We kennen allemaal het traditionele Franse nagerecht met kersen, maar met dit recept maak je de clafoutis ook heerlijk met een hartige vulling!

45 MIN
Hartige Rogge-Clafoutis

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

We kennen allemaal het traditionele Franse nagerecht met kersen, maar met dit recept maak je de clafoutis ook heerlijk met een hartige vulling!

Bereidingswijze

Beslag

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de pecorino. Klop de eieren in een kom los met een garde of handmixer. Giet de melk erbij en mix kort verder. Voeg het roggemeel beetje bij beetje toe en meng tot een glad beslag. Meng de pecorino, nootmuskaat, zout en peper er doorheen.

Stap 2:
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

Vulling

Stap 1:
Snijd de ui in dunne ringen en de courgette in plakjes. Halveer de cherrytomaten. Snijd de knoflook fijn. Ris en hak de oregano.

Stap 2:
Verhit de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, courgette, tomaat en de knoflook toe. Bak de groenten circa 3-4 minuten. Voeg de oregano en de chilivlokken toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Stap 3:
Verdeel de helft van de vulling over de bodem van de bakvorm. Giet het beslag erin en verdeel de overige groenten er overheen. Bak de clafoutis circa 45 minuten in de oven.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker