We kennen allemaal het traditionele Franse nagerecht met kersen, maar met dit recept maak je de clafoutis ook heerlijk met een hartige vulling!

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Porties

Beslag

  • 50 g Pecorino
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 40 g roggemeel
  • 1 snufje nootmuskaat

Vulling

  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1/2 courgette
  • 10 cherrytomaten
  • 1 teen knoflook
  • 3 takjes oregano
  • 1/2 tl chilivlokken

Extra nodig

  • rasp
  • ronde bakvorm van 24 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Beslag

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de pecorino. Klop de eieren in een kom los met een garde of handmixer. Giet de melk erbij en mix kort verder. Voeg het roggemeel beetje bij beetje toe en meng tot een glad beslag. Meng de pecorino, nootmuskaat, zout en peper er doorheen.

Stap 2:
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

Vulling

Stap 1:
Snijd de ui in dunne ringen en de courgette in plakjes. Halveer de cherrytomaten. Snijd de knoflook fijn. Ris en hak de oregano.

Stap 2:
Verhit de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, courgette, tomaat en de knoflook toe. Bak de groenten circa 3-4 minuten. Voeg de oregano en de chilivlokken toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Stap 3:
Verdeel de helft van de vulling over de bodem van de bakvorm. Giet het beslag erin en verdeel de overige groenten er overheen. Bak de clafoutis circa 45 minuten in de oven.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

8
Hartige Rogge-Clafoutis
Hartige Rogge-Clafoutis (verticaal)