Hartige macaroni

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de macaroni.

De macaroni koken:

  • Kook de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Giet de macaroni af. De saus maken:
  • Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Verhit olie in een pan.
  • Fruit hierin de ui, 1 teentje knoflook en de courgette.
  • Roer na circa 3 minuten de olijven, kappertjes en ricotta erdoor.
  • Warm goed door, maar laat niet koken.
  • Voeg de gekookte macaroni toe aan de saus en warm nog circa 3 minuten mee.
  • Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd grof
  • Roer de basilicum door de saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.

De spinazie wokken:

  • Was en droog de spinazie goed en verwijder de dikke stelen.
  • Verwarm een scheut olie in een wok en fruit hierin het laatste teentje knoflook.
  • Voeg de spinazie toe en bak de spinazie in circa 3 minuten gaar.
  • • Voeg de walnoten toe.

• Breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Hartige macaroni

  • 300 g volkoren macaroni
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • rijstolie
  • 100 g olijven zonder pit
  • 1 el kappertjes
  • 250 ml ricotta
  • 5 takjes verse basilicum
  • 400 g spinazie
  • 50 g walnoten
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
4