Harira

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

85 minuten totale tijd

Week de kikkererwten een nacht van tevoren in ruim water.

Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en hak de knoflook grof. Schil en rasp de gember. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote soeppan. Fruit hierin de uien, knoflook en gember op matig vuur. Snijd de verse kruiden grof en voeg samen met de gepelde tomaten, tomatenpuree en de specerijen, houd een theelepel ras el hanout, en komijn apart, toe. Schenk het water in de pan en pureer het geheel glad met een staafmixer. Voeg de geweekte kikkererwten en linzen toe en breng aan de kook. Laat de soep 45 minuten tot een uur op laag vuur koken tot de kikkererwten gaar zijn.

Schil intussen de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de pompoen toe aan de soep en laat nog circa 10 minuten koken.

Roer de achtergehouden ras el hanout en komijn door de bloem. Roer met 200 ml koud water tot een papje en voeg het papje toe aan de kokende soep. Laat een paar minuten zachtjes pruttelen.

Breek de eieren boven de soep en roer erdoor.

Serveer
Verdeel de soep over grote kommen en bedruppel eventueel met wat extra olie. Serveer met Marokkaans brood. Extra lekker om te serveren met dadels en vijgen.

Ingredienten

6
Personen

Harira

  • 300 g kikkererwten
  • 3 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm verse gember
  • olijfolie
  • 0.5 bos bladselderij
  • 1 bos peterselie
  • 1 bos koriander
  • 400 g gepelde tomaten (blik)
  • 30 g tomatenpuree (blikje)
  • 5 el ras el hanout
  • 4 el kaneel
  • 3 el komijn
  • 1 el fenegriek
  • 2 el gemberpoeder
  • 4 l water
  • 150 g du Puy linzen
  • 1 kleine flespompoen
  • 50 g bloem
  • 2 eieren

Garnituur

  • 1 bruin Marokkaans brood
  • 100 g dadels
  • 8 vijgen of gedroogde vijgen

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
3