Hamlappen in zoetzure saus met witte rijst

26
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in lange dunne repen.
  • Schil de ananas, verwijder de kern en snijd de ananas in kleine blokjes.
  • Snijd de hamlappen in dunne reepjes en meng met de gembersiroop.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak het vlees in circa 6 minuten goudbruin en schep regelmatig om. Houd het vlees apart op een bord.
  • Voeg de ui, broccoli en paprika’s toe aan de pan en bak circa 4 minuten. Voeg de ananas toe en bak nog 2 minuten.
  • Voeg de azijn toe en breng het geheel aan de kook. 

Ingredienten

1
Personen

Hamlappen in zoetzure saus met witte rijst

  • 300 g witte rijst
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ananas
  • 400 g hamlappen
  • olijfolie
  • 100 ml gembersiroop
  • 1 broccoli
  • 1 el azijn
Geef je waardering
26