De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Hamburgse lapskaus (Aardappel-bietenpuree)

Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook ze in water met een beetje zout in circa 15 minuten gaar. Pel en snipper de uien fijn. Verhit een scheut olie en de boter in een pan en bak de uien in circa 8 minuten bruin en zacht.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Hamburgse lapskaus (Aardappel-bietenpuree)

Bereidingswijze

Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook ze in water met een beetje zout in circa 15 minuten gaar.

Pel en snipper de uien fijn.

Verhit een scheut olie en de boter in een pan en bak de uien in circa 8 minuten bruin en zacht.

Snijd de corned beef in kleine blokjes.

Verhit een scheut olie in een pan en bak de eieren op laag vuur.

Schil de bieten en rasp ze grof.

Verwarm de melk.

Giet de aardappels af, laat uitwasemen en stamp fijn met een pureestamper. Meng voor de lapskaus de melk, bouillon, uien, corned beef en geraspte biet door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Snijd de augurken schuin doormidden en snijd aan de dikke kant in waaiertjes.

Pluk en hak de peterselie fijn.

 

Serveren

Schep de labskaus op bord en leg er een rolmops, spiegelei en waaier van augurk op. Bestrooi met gehakte peterselie.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.