Hamburgse lapskaus (Aardappel-bietenpuree)

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook ze in water met een beetje zout in circa 15 minuten gaar.

Pel en snipper de uien fijn.

Verhit een scheut olie en de boter in een pan en bak de uien in circa 8 minuten bruin en zacht.

Snijd de corned beef in kleine blokjes.

Verhit een scheut olie in een pan en bak de eieren op laag vuur.

Schil de bieten en rasp ze grof.

Verwarm de melk.

Giet de aardappels af, laat uitwasemen en stamp fijn met een pureestamper. Meng voor de lapskaus de melk, bouillon, uien, corned beef en geraspte biet door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Snijd de augurken schuin doormidden en snijd aan de dikke kant in waaiertjes.

Pluk en hak de peterselie fijn.

 

Serveren

Schep de labskaus op bord en leg er een rolmops, spiegelei en waaier van augurk op. Bestrooi met gehakte peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Hamburgse lapskaus (Aardappel-bietenpuree)

  • 600 g kruimige aardappels
  • 3 uien
  • olijfolie om in te bakken
  • 10 g boter
  • 340 g corned beef
  • 4 eieren
  • 500 g voorgekookte rode bietten
  • 100 ml melk
  • 100 ml groentebouillon
  • 8 augurken
  • 4 rolmopsen
  • 1 bos bladpeterselie

Extra nodig

  • grove rasp
  • pureestamper
Geef je waardering
0